Fii spontan sau cum să nu te plictisești niciodată

Fii spontan sau cum să nu te plictisești niciodată

Organizarea și planificarea activităților zilnice ne ajută să fim mai productivi și să reușim să ducem la capăt toate sarcinile care ne sunt atribuite. Însă, un strop de spontaneitate în viața fiecăruia dintre noi ne face să apreciem cu adevărat momentele importante din viață.

Spontaneitatea poate fi o calitate înnăscută, însă poate fi și antrenată. Pentru unii, a fi spontan e sinonim cu haosul. Se gândesc că o persoană spontană are o viață dezorganizată și e mereu cu capul în nori. Adevărul este că persoanele spontane pot fi organizate, însă, din când în când, fac lucruri fără să planifice în avans.

Începe cu pași mici

Dacă spontaneitatea nu este punctul tău forte, soluția este să începi să o cultivi cu pași mici. Iată câteva exemple:

Mergi în mijlocul zilei la cumpărături și achiziționează articole vestimentare care îți plac, fără să ții cont dacă sunt la reducere sau nu. S-a dovedit științific faptul că shopping-ul are efect terapeutic, astfel că micul tău moment de spontaneitate îți poate aduce beneficii nebănuite. Alege un card de credit standard BCR pentru a putea să îți satisfaci mereu dorințele. Cumperi tot ce vrei și plătești simplu și rapid. În plus, ai până la 12 rate egale, fără dobândă, oriunde în lume. Fii spontan și aplică acum pentru un card de credit.

Fă drumul de întoarcere acasă de la serviciu pe un traseu nou, fără să utilizezi sistemul GPS. Dacă te rătăcești, întreabă oamenii de pe stradă ori un angajat de la benzinărie cum poți ajunge la adresă.

Salută o persoană necunoscută care trece pe lângă tine. Aceasta este o metodă simplă prin care poți să înveselești ziua cuiva.

Încearcă o activitate care te face să te simți puțin inconfortabil. Învinge-ți frica și învață să schiezi sezonul acesta. Mergi pe munte cu prietenii, chiar dacă nu îți place să stai în cort. Gătește o rețetă nouă care, la prima vedere, pare complicată. Orice activitate care te provoacă să îți depășești limitele te va ajuta să îți antrenezi gândirea spontană.

Depășește-ți limitele

Pentru cei organizați, spontaneitatea nu este ușor de antrenat, de aceea e nevoie de pași mici pentru a ajunge să facă lucruri fără o planificare în avans. Însă, odată ce simt gustul spontaneității și bucuria pe care o au când fac lucruri noi, nu mai e decât un pas pentru a trece la nivelul următor.

Ia-ți o zi liberă de la serviciu și fă toate lucrurile pe care în mod normal nu le faci. Plimbă-te pe străzi și cunoaște mai bine orașul în care locuiești, mergi la un film în mijlocul zilei, fă o călătorie de o zi pentru a-ți vizita rudele îndepărtate, cumpără bilete pentru o vacanță într-un loc exotic, mergi la un restaurant chiar dacă nu ești însoțit de nimeni. Spontaneitatea nu trebuie însă confundată cu ilegalitatea. Așadar, fii spontan, dar în limitele legii. 

A fi creativ prezintă numeroase beneficii, de aceea este important ca măcar ocazional să ieși din rutina zilnică. Pe de o parte, fiind spontan, elimini stresul, pentru că nu te mai preocupa lucrurile mărunte. Ești mai energic, pentru că faci lucruri care îți dau o stare de bine. Și, cel mai important lucru, ești fericit. Fiecare activitate cu care nu ești obișnuit, dar pe care ești dispus să o faci, fără a sta prea mult pe gânduri, îți dă o stare de fericire pe care îți vei dori să o resimți.

Sursă foto: MJTH/ Shutterstock

(P) Material publicitar realizat împreună cu BCR

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ziareonline.ro
CSID
Descopera.ro
Libertatea
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Huff
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Timp Liber