Festivalul „George Enescu”, in topul celor mai importante festivaluri de muzica clasica din Europa

Festivalul „George Enescu”, in topul celor mai importante festivaluri de muzica clasica din Europa

Ce au in comun toate aceste festivaluri? In afara de faptul ca fac parte din „elita muzicii clasice”, ele fac un pas important spre popularizarea unor astfel de manifestari culturale. Prin tehnologia webcasting din ce in ce mai multe persoane se pot bucura de spectacole exceptionale aflate „la un click distanta”.

Sctiunea CONCERTELE DE LA MIEZUL NOPTII

Sectiunea CONCERTELE DE LA MIEZUL NOPTII

Sctiunea MARI ORCHESTRE ALE LUMII

Sectiunea MARI ORCHESTRE ALE LUMII

Sctiunea WORLD MUSIC (MUZICA LUMII)

Sectiunea WORLD MUSIC (MUZICA LUMII)

Sctiunea RECITALURI SI CONCERTE CAMERALE

Sectiunea RECITALURI SI CONCERTE CAMERALE

Articolul numit „Un loc virtual in galaxia virtuozilor” le ofera pasionatilor de muzica clasica ce nu isi permit sa cumpere bilete optiunea de a viziona festivalurile pe calculator, in confortul propriei case. Unul dintre festivalurile ce a implementat tehnologia live streaming este chiar Festivalul International „George Enescu”.

Festivalului International „George Enescu” i se atribuie un rol important in reinventarea si rebrandingul cultural al „Micului Paris” intr- o metropola moderna din Estul Europei. „Romania poate parea ca nu mai este pe traiectoria corecta, dar cu siguranta nu vrea sa ramana asa”, titreaza The Independent. Unul dintre factorii mobilizatori este chiar Festivalul George Enescu, „ce aduce in Bucuresti unele dintre cele mai bune orchestre si solisti din lume”.

A XX-a editie a Festivalului „George Enescu” aduce in fata publicului iubitor de muzica clasica si noutatea de a putea urmari evenimentele pe internet, in timp real. Astfel, finalele Concursului International „George Enescu” – pian si vioara, Gala Laureatilor si evenimentul inaugural al festivalului de pe 1 septembrie (concert Residentie Orchestra din Haga) vor putea fi urmarite live pe www.festivalenescu.ro.

Posibilitatea de a transmite live secvente importante din „galaxia virtuozilor” care poposesc in Romania intre 1- 25 septembrie contribuie, crede directorul Festivalului „George Enescu”, la formarea unei audiente internationale pentru acest eveniment romanesc.

A XX-a editie a Festivalului International „George Enescu” are loc intre 1 si 25 septembrie 2011 in Bucuresti dar si in Cluj-Napoca, Sibiu si Timisoara.

Pentru mai multe informatii despre Festivalul International George Enescu puteti accesa site-ul www.festivalenescu.ro.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
Libertatea
Retete
Baby
ELLE
VIVA!
Shtiu.ro
Diva Hair
Huff
Sfatul parintilor
TV Mania
Mai multe din Stiri