Exerciții simple de făcut acasă


Celebrul antrenor Valentin Vasile ne arată, în materialul video, câteva exerciții simple pe care fiecare dintre noi le-ar putea face dimineața. 5 minute de exerciții zilnice te vor menține în formă toată ziua.

Specialistul Avantaje pe probleme de fitness și nutriție îți recomandă câteva exerciții ușoare pe care poți să le faci acasă.

Flotarea-diamant e o mișcare bună pentru trenul superior. Ține palmele în interior și repetă timp de 1 minut, crescând treptat nivelul de dificultate. E recomandat să faci mișcarea progresiv, respectând elementele de siguranță.

Fandarea ușoară pentru trenul inferior e un exercițiu care nu implică risc pentru articulații. Repetă timp de 1 minut. Pentru un grad de dificultate mai mare, încearcă și o ușoară ridicare de la sol a genunchiului. Adidasul trebuie să fie în prelungirea genunchiului pentru mai multă eficiență.

La final, încearcă și câteva mișcări pentru mușchii abdominali și lombari care ajută la postură. Dacă e prea dificil, sprijină-te pe genunchi.

Citește și Exerciții fizice pentru postură, forță și energie cu antrenorul Valentin Vasile

În procesul de slăbire, dieta este esențială. Iată câteva recomandări privitoare la dietă de la antrenorul Valentin Vasile.

Dieta și fertilitatea. Atât dietele şi înfometarea, cât şi mâncatul în exces duc la dereglări ale funcţiei de reproducere, iar în cazurile grave, chiar la sterilitate. În perioadele de restricţie calorică masivă, secreţia de testosteron (în cazul bărbaţilor) şi de estrogen (în cazul femeilor) este diminuată major. Aceasta duce la scăderea drastică a libidoului în cazul ambelor sexe, la amenoree (lipsa menstruaţiei) în cazul femeilor şi impotenţă în cazul bărbaţilor.

Atunci când organismul trece printr-o perioadă de înfometare, cum se întâmplă în cazul fiecărei diete, acesta alege să investească energie (tradusă în calorii) doar în funcţiile necesare supravieţurii, iar funcţia de reproducere nu este una dintre ele. Așadar, când vă propuneți să slăbiți neapărat 10 kg înainte de a rămâne însărcinate, aveți în vedere acest aspect. Da, sarcina trebuie începută în zona de normoponderalitate, pentru a nu pune un stres prea mare asupra articulațiilor și asupra întregului organism, dar slăbirile acestea trebuie făcute într-o manieră care să vă tonifice corpul, nu să-l epuizeze. Foamea nu este o soluție niciodată.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Video