Erați curioși cum vor fi îmbrăcate stewardesele? Ca piloții de Formula 1….

Erați curioși cum vor fi îmbrăcate stewardesele Ca piloții de Formula 1....

Considerate etaloane de frumusețe – asemenea fotomodelelor – însoțitoarele de bord au fost dintotdeauna o bucurie pentru pasageri. Prin simpla lor prezență. Dar asta era înainte de pandemie. Erați curioși cum vor fi îmbrăcate stewardesele? Ca piloții de Formula 1….

Ochi expresivi, zâmbete calde, picioare perfecte. Acestea sunt atributele amabilelor și serviabilelor însoțitoare de bord. Cele a căror prezență liniștește și rezolvă aproape orice problemă apărută în timpul zborului. Așa a fost până să vină coronavirusul și să schimbe o mulțime de lucruri pe care le consideram firești, normale. Cei care călătoresc cu compania AirAsia vor trebui să se obișnuiască – cel puțin pentru o vreme – cu o cu totul altă imagine a stewardeselor. Asta deoarece respectiva companie a lansat o nouă uniformă pentru echipajele navigante, adaptată vremurilor. Fustele scurte și sacourile cochete au fost înlocuite de combinezoane. Pantalonii lungi și manecile lungi acum ascund ceea ce era de admirat, iar zâmbetele și privirile calde sunt ascunse in spatele unor „accesorii' precum măștile și vizierele. Iar tocile au dispărut și ele, locul lor fiind luat de glugă. Compania aeriană asiatică a luat aceste măsuri pentru a-și proteja atât angajații cât și pasagerii. Singurul lucru păstrat din „vremurile bune' este culoarea roșie a echipamentului, aceeași pe care o aveau și uniformele. Designul costumelor de protecție îi aparține lui Puey Quiñones. Potrivit lui Quinones, de origine filipineză dar stabilit la Los Angeles, „costumele sunt confecționate dintr-un material respirabil, dar rezistent'. Prima… defilare în noul echipament a avut loc săptămâna trecută, într-un zbor pe ruta Bangkok – Manila.

Nu știm care este, în realitate, părerea celor care poartă aceste costume care oferă în principal protecție. Însă vicepreședintele AirAsia Filipine, Sheila Romero, susține că ele sunt „elegante și sportive, o fuziune între modă și siguranță, care va defini noile standarde de zbor de astăzi'. Romero a comparat noua uniformă cu costumele piloților de Formula 1, ceea ce n-am crede, totuși, că le face pe însoțitoarele de bord să se mai simtă la fel de feminine și admirate ca până acum.

Designul echipamentului de protecție a fost aprobat de Departamentul de Sănătate din Filipine după ce a trecut testele de stres necesare pentru a asigura siguranța și mobilitatea echipajului de cabină. Am spune că la teste de stres vor trebui supuși și cei care le poartă…

Foto: AirAsia

Citeste și:

12 castele abandonate din întreaga lume

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Publicitate
Huff
VIVA!
Retete
Baby
TV Mania
Sfatul parintilor
Mai multe din Frumusete si Moda