Trebuie să afli urgent: ce riscuri ascund genele false

O fluturare de gene care să sugereze timiditatea, o privire galeșă, insinuantă. O privire încărcată de promisiuni care nu încap în cuvinte. Ochi ai căror străluciri sunt umbrite discret de gene lungi, dese și negre. Genele, tușa care accentuează privirea. Fericite cele care au primit acest dar… Trebuie să afli: ce riscuri ascund genele false:

Din păcate, nu toate am fost binecuvântate cu acest… accesoriu în mod natural. Multe suntem nevoite să apelăm la artificii care să suplinească esteticele gene. Care, să spunem totul, nu au numai acest rol, de a înfrumuseța. Genele reprezintă mai mult de atât. Ele au un scop bine definit și un rost deloc de neglijat. Acela de a reduce fluxul de aer care ajunge la ochi, de a filtra lumina solară și de a menține nivelul de umiditate al ochilor. Însăși forma și poziția lor curbată vă ajută să vă protejați ochii de elementele externe.

De la rimel la „fir cu fir'

Revenind la tentația de a le îmbogăți și alungi atunci când în mod natural ele nu sunt nici dese și nici lungi, ne amintim de trucurile care sunt posibile folosind rimelul. De care, de altfel, se mai și abuzează, încărcându-le până ajung la limita ridicolului. Când genele nu mai sunt nici podoabă și nici protecție pentru ochi ci niște biete fire încovoiate sub greutatea rimelului. Poate chiar mai rău de atât sunt genele false. Cele atât de false încât nu există nicio îndoială că asta sunt. Rigide, dintr-un soi de plastic, presupun, suspect de lungi și de dese.
Următoarea generație de gene sunt cele aplicate fir cu fir, care în funcție de măiestria tehnicienei care le montează pot părea naturale. Sunt ele cea mai bună soluție? Estetic, poate că da. Însă au și ele dezavantajele lor: genele false pot provoca ravagii la nivelul ochilor, de la reacții alergice la leziuni și probleme oculare cu mult mai grave. Unde mai pui că și genele naturale, așa scurte și rare cum or fi ele, se deteriorează și mai mult. Altfel spus, vanitatea are un preț mare. Mai mare decât ar merita. Și încă ceva ce au constatat cele care poartă ochelari: genele false exagerat de lungi, care ajung să atingă lentilele, efectiv zgârie fin suprafața acestora. Nu vi se pare că există suficiente argumente care pledează împotriva purtării lor?!

Cum se pot produce distrugerile

Poate că simpla enumerare a dezavantajelor purtării de gene false nu este suficientă și nici convingătoare, în lipsa unor explicații. Le vom lua pe rând:
Pot provoca alergii – dacă montarea genelor se desfășoară în spații neigienice, bacteriile și ciupercile se pot prinde sub adeziv și pot provoca infecții. Infecția provoacă inflamații, roșeață și durere în jurul ochilor. Pe de altă parte, adezivul conține formaldehidă, care poate duce la arsuri, inflamații și erupții cutanate chiar și după o săptămână de la folosirea lui.
Deteriorează genele naturale – purtarea regulată a extensiilor de gene pune stres pe foliculii firelor de păr și, în cele din urmă, face ca genele naturale să cadă și să nu mai crească din nou. În plus, la îndepărtarea brutală a genelor false pot fi smulse și cele naturale.
Înfundă foliculii genelor naturale – ca urmare a unei infecții numită horda oleum extern, foliculii se înfundă, ceea ce va face ca pleoapele să fie resimțite ca fiind foarte grele.
Pierderea vederii – nu este total exclus acest risc, în cazul în care se produc leziuni corneene, ulcerații sau conjunctivite bacteriene.

Limitează pagubele

Bun, să zicem că nimic nu te convinge să renunți la genele false. Până la urmă este strict opțiunea fiecăreia. Dar măcar încearcă să reduci pe cât posibil… dezastrul:
Solicită-i tehnicienei care ți le aplică să folosească o cantitate cât mai redusă de adeziv;
Refuză categoric folosirea unui adeziv care conține formaldehidă;
Evită purtarea de gene false cu sclipici sau bijuterii aplicate;
Când vine timpul să fie îndepărtate (nu au viață veșnică!) insistă ca acest lucru să fie făcut ușor, cu grijă, fără a agresa genele naturale;
Curăță bine pleoapele după îndepărtarea genelor.

Urgent la oftalmolog!

Uneori lucrurile merg prost în ciuda eforturilor de a fi prudentă și atentă la bunăstarea ochilor. În cazul în care porți gene false și te confrunți cu o reacție adversă, urmărește prezența următoarelor simptome și solicită îngrijire de specialitate cât mai curând posibil:
Durere;
Roşeaţă;
Sensibilitate la lumină;
Secreții;
Febră;
Vedere neclară;
Inflamație.

Foto: 123rf

Citeste și:

Cum știi că ți-a expirat parfumul? Iată semnele:

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
Libertatea
VIVA!
Unica.ro
Retete
Baby
ELLE
CSID
Ego.ro
Descopera.ro
Diva Hair
TV Mania
Trending news
Mai multe din Frumusete