Un bărbat s-a vaccinat antiCovid-19 de 90 de ori

S-a întâmplat în Germania, unde o persoană suspectă că se vaccina antiCovid-19, apoi vindea codurile de vaccinare a fost, în cele din urmă, identificată. Bărbatul a fost prins după ce s-a prezentat, două zile consecutiv, la centrul de vaccinare.

Încă nu știe în ce măsură starea de sănătate a bărbatului a fost afectată de aceste vaccinări repetate. Acesta s-a vaccinat de 90 de ori antiCovid-19, la intervale scurte de timp și cu diferite tipuri de vaccin. Scopul? Să vândă certificate false de vaccinare care aveau însă coduri reale ale vaccinărilor.

Bărbatul în vârstă de 60 de ani este originar din zona de est a Germaniei, mai exact din orașul Magdeburg. Acesta practica „turismul de vaccinare' de câteva luni în zona Saxoniei, până când a fost reținut de către Poliția Criminalistică.

Traficul de vaccinări antiCovid-19, la modă

De altfel, această practică a fost des întâlnită în Germania. La sfârșitul anului trecut, într-un articol al Deutsche Welle, se arăta cum în farmacii erau postate afișe de avertisment privitoare la cei care ofereau informații de vaccinare false. Și asta deoarece certificatele de vaccinare puteau fi eliberate de farmaciști, pe baza QR codului, care reprezenta dovada vaccinării.

Coronavirus în Germania

Conform www.deutschland.de, multe dintre restricții au fost ridicate începând cu această săptămână și în Germania, în ciuda unei rate mari de infectări. Masca de protecție rămâne obligatorie în spitale și mijloace de transport în comun, iar testările sunt cerute în continuare în cadrul școlilor. Justificarea ridicării măsurilor de protecție suplimentare a fost legată de faptul că, deși există în continuare un număr mare de persoane infectate, sistemul medical nu mai este supraîncărcat. În cazul unui nou val se pot impune măsuri mai severe pe plan regional. În ceea ce privește certificatul verde de vaccinare, acesta este cerut în continuare la intrarea în Gemania.

Citește și: Terapia cu apă rece. Care sunt beneficiile?

Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Stiri