Elevi români premiați la Concursul Internațional “NASA Space Settlement Design”

elevi premiați la Concursul Internațional “NASA Space Settlement Design”
Vezi pozele

Patru elevi de clasa a IX-a au reușit performanța de a fi premiați la Concursul Internațional NASA Space Settlement Design'.  Aceștia au obținut locul doi în cadrul competiției și urmează să meargă mai departe pentru a-și prezenta lucrarea.

Cei patru elevi ai Colegiului Național de Informatică Tudor Vianu' au proiectat o navă spațială sub îndrumarea profesoarei lor, Ioana Stoica. Proiectul lor, intitulat The New Brick Moon'  a fost foarte apreciat, motiv pentru care elevii au fost invitați să participe la Conferinţa  Internaţională pentru Dezvoltare Aerospaţială, ediția 2017, aceasta având loc în luna mai, în St. Louis, SUA. În cadrul acestei conferințe vor fi prezenți oameni de știință de la NASA, profesori, dar și elevii premiați.

În cadrul concursului au participat 6000 de elevi din toată lumea, fiind prezentate 1500 de proiecte. Dintre toate acestea, proiectul celor patru elevi români s-a făcut remarcat și a atras atenția celor care au evaluat lucrările. Acesta este al patrulea an când echipa participă la această competiție. Aceștia au fost invitați și anul trecut să participe la conferință, însă posiblitățile materiale i-au împiedicat să onoreze invitația.

Pe lângă cei 4 elevi premiați, Colegiul Național de Informatică Tudor Vianu' se mai poate lăuda și cu o mențiune și un premiu III, obținute în cadrul aceleiași competiții.

Ne-ar face o deosebită plăcere să ne reprezentăm țara, liceul și pe noi înșine la Conferinţa Internaţională pentru Dezvoltare Aerospaţială (ISDC 2017) întrucât constituie un mod pentru elevii români de a pătrunde în mediul internațional științific prezent, plin de idei și de oameni fascinanți.' adaugă Maria Rotaru, parte a echipei The New Brick Moon'.

În prezent, elevii premiați  la Concursul Internațional NASA Space Settlement Design' caută fonduri pentru a achita costurile deplasării, acestea ridicându-se la sume destul de ridicate.

Deschide galeria foto pentru a vedea mai multe fotografii.

 

Citește și:

Veste bună pentru elevi: Ghizodanele lor vor fi mai ușoare

Ce este „Trotuarul senzorial' și cum îi ajută acesta pe copiii cu nevoi speciale

Câți copii se înscriu în clasa I, câți iau Bacalaureatul și cine va dezvolta economia viitorului

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
Libertatea
Retete
Baby
ELLE
VIVA!
Shtiu.ro
Diva Hair
Huff
Sfatul parintilor
TV Mania
Mai multe din Educatie