Veste bună pentru elevi: Ghizodanele lor vor fi mai ușoare

ghiozdane mai usoare

ghiozdane mai usoare

Problema ghiozdanelor foarte grele care afectează sănătatea elevilor a fost discutată de foarte multe ori, fără a se găsi o soluție în acest sens. Cu toate acestea, începând de anul viitor, Ministrul Educației, Pavel Năstase promite revizuirea manualelor școlare, lucru care va duce la o scădere considerabilă a greutății ghiozdanului pe care elevii sunt nevoiți să îl care în spate în fiecare zi.

Cărate în spate în fiecare zi, ghiozdanele pot cauza dureri puternice de spate, deformarea coloanei vertebrale, dar și modificarea poziției corpului. Pentru că această problemă a devenit din ce în ce mai deranjantă, Federaţia Asociaţiilor de Părinţi a lansat un proiect prin care cere Ministerului Educației eliminarea manualelor auxiliare din învățământ pentru a ușura ghiozdanele copiilor. Mai mult, aceștia sunt de părere că manualele stufoase ar putea fi înlocuite cu fișe, mult mai ușoare și mai eficiente. Ca răspuns la această cerere, Ministrul Educației a decis că este nevoie de o revizuire a programelor școlare, aceasta ducând la eliminarea conținutului redundant din manuale, potrivit adevarul.ro. Prin această măsură, elevii nu vor mai fi nevoiți să care în spate ghiozdane voluminoase, manualele școlare urmând să cântărească foarte puțin.

„Într-adevăr este o mare problemă care afectează sănătatea copiilor în primul rând,pentru că un ghiozdan foarte greu are repercusiuni asupra coloanei vertebrale. Eu cred că avem, în primul rând, manuale şcolare care sunt foarte voluminoase. Din acest punct de vedere am lansat un proiect care va face o evaluare şi o revizuire a tuturor programelor şcolare până în clasa a XII-a. Mai concret, această revizuire va verifica două lucruri importante: primul corespondenţa între competenţele pe care trebuie să le atingă elevii în urma procesului de învăţare şi conţinuturile care sunt prezente în manualele actuale. A doua evaluare va fi pe orizontală între programele şcolare şi manualele şcolare din clasa I până într-a XII-a, astfel încât să putem elimina redundanţele care există', a explicat Pavel Năstase, conform Digi 24.

Problema manualelor școlare este cuprinsă într-un proiect de lege care se află în atenția Ministrului Educației și care va ajunge în Parlament la începutul anului viitor. Astfel, începând cu anul 2018, există posibilitatea ca elevii din clasele I- XII să se bucure de ghiozdane mai ușoare.

Foto: 123rf.com

Citește și:

Ce este „Trotuarul senzorial' și cum îi ajută acesta pe copiii cu nevoi speciale

Școală, școală, vrem educație adevărată!

Câți copii se înscriu în clasa I, câți iau Bacalaureatul și cine va dezvolta economia viitorului

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
Libertatea
Retete
Baby
ELLE
VIVA!
Shtiu.ro
Diva Hair
Huff
Sfatul parintilor
TV Mania
Mai multe din Educatie