El e băiețelul din Ucraina, rămas fără mamă și tată care a impresionat întreaga Românie

Băiețelul din Ucraina rămas fără mamă și tată a ajuns în grija Protecției Copilului Prahova. Copilul se numește Sașa și a ajuns în Prahova, la Complexul de Servicii Comunitare „Rază de Soare' din Băicoi.

Băiețelul are doar doar 9 ani și se numește Sașa Reznicenko.

Băiețelul din Ucraina: „Nu am mamă, nu am tată, au murit. Acum, nu mai am nici țară!'

Sașa Reznicenko a fost întrebat de reporterii CNN ce se întâmplă cu viața lui: „Nu am mamă și tată…', au fost primele lui cuvinte. „Este război în Ucraina, așa că directorul școlii de la noi a decis să ne aducă aici. Am stat în mai multe locuri și știu că e important să ascult de profesorii mei și să mă comport cum trebuie', a povestit Sașa.

„E un copil tare vorbăreț. I se citește suferința pe chip, dar are încredere că, într-o zi, totul va fi bine, din nou. Că se va întoarce în Ucraina, chiar dacă acolo nu îl așteaptă nimeni. Dar e țara lui și, în ciuda faptului că are doar 9 ani, realizează că viitorul său și casa lui acolo sunt. În situația lui Sașa sunt alte zeci de copii ajunși în grija noastră. E o mare răspundere, iar emoțional ei au nevoie de mult sprijin. Când au ajuns în Prahova, tot ce făceau era să imite sunetul alarmelor, bombelor și gloanțelor. Acum și-au mai revenit. Nu știm cât vor rămâne aici, dar important este că sunt în siguranță', a mărturisit Mihaela Șindilă, director adjunct DGASPC Prahova pentru Observatorul de Prahova.

Sașa, alături de alți zeci de copii, a ajuns, pe 4 martie, la Complexul de Servicii Comunitare „Rază de Soare' din Băicoi.

Sașa nu poate fi adoptat

“Toți acești copii au cetățenie ucraineană și nu au statutul de copii adoptabili, în conformitate cu legislația prevăzută în materia adopției din România. Persoanele de naționalitate română, domiciliate în România , care doresc să adopte minorul în cauză nu pot face acest lucru, întrucât acesta nu se află în evidența Registrului Național de Adopții din România și, implicit, nici în evidența Autorității Naționale pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopție ca fiind declarat adoptabil. În prezent, în România, pot fi adoptați doar copiii cetățeni români, pentru care s-a deschis procedura de adopție,” au declarat reprezentanții DGASPC Prahova.

Citeste și:

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Kudika
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Stiri