Educatie prin arta dramatica adusa in scena de UPC si Teatrul Ion Creanga

Incepand din 12 august, copiii cu varste intre 7 si 10 ani se pot inscrie gratuit la atelierele de arta dramatica pe www.cresteprinteatru.ro. Prima serie va incepe pe 18 septembrie 2010. La finalul acesteia, UPC Romania va dezvolta un ghid de educatie si dezvoltare a copiilor prin arta dramatica. Ghidul va fi disponibil gratuit pe site-ul proiectului si reprezinta un instrument util pentru toti cei interesati sa aplice metodologia din cadrul proiectului.

Creste prin teatru

Sub indrumarea unui expert in arta dramatica si a unui psiholog, atelierele urmaresc dezvoltarea personalitatii copiilor si a abilitatilor de comunicare, precum si stimularea inteligentei emotionale prin tehnici imprumutate din teatru.

Acest tip de invatare este diferit de orice alta metoda traditionala de educatie pentru ca mizeaza pe acumularea de cunostinte prin joc.

„Toti cei interesati vor putea beneficia de noua metoda educationala dezvoltata in cadrul proiectului „Creste prin teatru'. In acest sens, UPC Romania va realiza un ghid de educatie si dezvoltare a copiilor prin arta dramatica. Acesta va fi o resursa online la indemana oricui doreste sa aplice tehnicile si exercitiile de dezvoltare prin arta dramatica si va fi disponibil pe site-ul www.cresteprinteatru.ro. Speram ca astfel sa deschidem un nou drum pentru cei care sunt interesati sa cultive potentialul noilor generatii', declara Iulia Florea, Director Customer Relations & Retail, UPC Romania.

Studiile dezvoltate de psihologi si psihoterapeuti au aratat ca implicarea teatrului in educatia copiilor este una benefica, dezvoltand capacitatea de control a emotiilor si exprimarea verbala. Un studiu realizat in cadrul Universitatii private Sigmund Freud din Viena a demonstrat o serie de avantaje ale educatiei prin arta dramatica: puterea de memorare a copiilor creste cu pana la 50%, atentia copiilor creste cu 30%, in timp ce stima de sine in interiorul familiei si a prietenilor urmeaza de asemenea un trend ascendent de pana la 12%.

„Prin intermediul jocului cu mijloacele teatrului, intalnirile de lucru in cadrul atelierelor „Creste prin teatru' sunt un excelent prilej: de dezvoltare a curajului de a actiona si reactiona, de dezvoltare a libertatii de a gandi, de a descoperi solutii variate la aceeasi problema, de descoperire a propriei persoane si a respectului de sine, dar si de descoperire a respectului pentru celalalt. Doresc mult succes si viata lunga acestui program!', afirma Cornel Todea, Directorul Teatrului Ion Creanga.

„Pentru copii teatrul este lumea lor, o lume in care isi exerseaza si isi perfectioneaza achizitiile si in care au libertatea de a schimba ce considera inconvenabil, de a se amuza, de a inventa si de a fi eroi de succes', sustine Dr. Psiholog Carmen Anghelescu.

Informatii suplimentare despre proiectul „Creste prin teatru'

Proiectul Creste prin teatru'se desfasoara pe o perioada de 9 luni, fiind organizat in 3 serii consecutive si constand in ateliere de arta dramatica.

In cadrul fiecarei serii de ateliere vor participa 12 copii (6 fete si 6 baieti), selectati pe baza unor obiective clare, formulate de catre psihologul proiectului, iar metoda de lucru va urmari dezvoltarea graduala a unor abilitati si competente utile in viitor.

Inscrierile pentru atelierele de arta dramatica se pot face prin completarea unui formular online, alaturi de trimiterea unei scrisori de motivatie electronice, accesand sectiunea dedicata de pe www.cresteprinteatru.ro si au loc in intervalul 10 – 31 august 2010.

Prima serie de ateliere se va desfasura in perioada 18 septembrie 2010 – 18 decembrie 2010, urmata de a doua serie intre 8 ianuarie 2011 – 26 martie 2011, respectiv cea de-a treia serie intre 2 aprilie 2011 si 11 iunie 2011.

Pentru mai multe informatii despre proiectul educational „Creste prin teatru', dar si pentru conditiile de inscriere in cadrul atelierelor accesati site-ul www.cresteprinteatru.ro.

Informatii suplimentare despre Teatrul Ion Creanga

Teatrul Ion Creanga are o istorie de 46 de ani dedicata exclusiv celor mici. Alaturi de spectacole variate, coordoneaza si implementeaza programe de cercetare si proiecte cu caracter educativ, social-formativ si estetic.

Prin programele sale de cercetare si proiectele cu caracter educativ, Teatrul Ion Creanga se adreseaza in egala masura educatorilor, cadrelor didactice specializate si parintilor.

Anual, la Teatrul Ion Creanga vin peste 50.000 de spectatori din Bucuresti si din tara. Pentru a afla mai multe despre proiectele Teatrului Ion Creanga, precum si programul spectacolelor, puteti accesa www.teatrulioncreanga.ro.

Informatii suplimentare despre UPC

UPC Romania este una dintre cele mai mari companii de comunicatii prin cablu din tara noastra. Retelele UPC Romania deservesc, in acest moment, peste 1.178.000 de clienti in 200 orase. Potrivit viziunii companiei, aceasta lume fascinanta in care traim, dar deseori complexa, trebuie sa fie accesibila tuturor. Cei 10.000 de angajati UPC din Europa dau viata viziunii companiei prin simplitatea si caldura umana care se regasesc in fiecare din actiunile lor. UPC Romania este afiliata la Liberty Global, Inc. (www.upc.ro).

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
ELLE
Publicitate
Unica.ro
VIVA!
substantial.ro
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Life.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Stiri