Ea ar putea fi prima femeie prim-ministru al României! Cine este Sevil Shhaideh

Ea ar putea fi prima femeie prim-ministru al României! Cine este Sevil Shhaideh

Funcția de prim-ministru al României ar putea fi ocupată, pentru prima dată, de o femeie. PSD şi ALDE au propus-o pe Sevil Shhaideh pentru această funcție, după consultările, de astăzi, de la Palatul Cotroceni. 

Sevil Shaaideh a fost numită ministru al Dezvoltării în luna mai a anului 2015, în guvernul Ponta. Ea a lucrat aproape două decenii la Consiliul Judeţean Constanţa, conform digi24.ro. După anul 2004, Sevil Shaaideh s-a apropiat atât de Nicuşor Constantinescu, cât şi de Liviu Dragnea. A fost numită secretar de stat în anul 2012.

Sevil Shhaideh a avut o carieră înfloritoare. Ea s-a angajat la Consiliul Judeţean Constanţa în 1993, iar până în 2007, a fost directorul departamentului de Sisteme Informatice din cadrul instituţiei.

Între ani 2007-2012, ea a ocupat funcţia de şef al Direcţiei Generale de Proiecte. În aceeaşi perioadă, a fost şi coordonator al Uniunii Naţionale a Consiliilor Judeţene din România. Din această calitate a început colaborarea cu Liviu Dragnea. Din anul 2012, Sevil Shhaideh s-a mutat la Ministerul Dezvoltării, după căderea guvernului Mihai Răzvan Ungureanu.

Cariera lui Sevil Shhaideh

Sevil Shhaideh are 50 de ani, iar în 1987 a absolvit Academia de Ştiinţe Economice, Facultatea de Planificare Economică şi Cibernetică, conform CV-ului său. Ea a urmat o serie de cursuri de perfecționare: expert în administrație publică (USAID, Washington DC, SUA, 1995) și manager ONG (USAID, Washington DC, SUA, 2001), manager de proiect (Oracle University, 2002 și PM Solutions România, 2004), auditor (TUV Institution, 2003).

Sevil Shhaideh are și o diplomă de Master în Managementul Proiectelor de Afaceri, obținută în cadrul Facultății de Științe Economice a Universității ”Ovidius” (2005-2007). Și-a început cariera profesională ca analist programator în cadrul Trustului pentru Mecanizarea Agriculturii Constanța (1987-1991). A obținut funcție de manager Sisteme Informatice în cadrul Direcției de Muncă și Protecție Socială a județului Constanța (1991-1993) și director Sisteme Informatice în cadrul Consiliului Județean Constanța (1993-2007).

De asemenea, Sevil Shhaideh a ocupat și funcția de coordonator responsabil cu elaborarea amendamentelor legislative cu privire la actele normative ce reglementează administrația publică locală în cadrul Uniunii Naționale a Consiliilor Județene din România (UNCJR) și de director general, Direcția Generală de Proiecte, Consiliul Județean Constanța (2007-2012).

În plus, ea este și președinte al Asociației Naționale a Informaticienilor din Administrația Publică (ANIAP) din 2000. Este și secretar de stat în cadrul Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice (MDRAP) din mai 2012.

Pe data de 19 mai 2015, Sevil Shhaideh a fost nominalizată de premierul Victor Ponta la Ministerul Dezvoltării, în vederea preluării mandatului de ministru care a rămas vacant după demisia lui Liviu Dragnea.

Foto: Libertatea.com

Citește și:

Top 5 cele mai frumoase mănăstiri românești, din locuri cu Fainoșag

Astrele îți spun ce să faci în viață. Ce meserie ți se potrivește, în funcție de zodie

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
Libertatea
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Huff
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Stiri