Top 5 cele mai frumoase mănăstiri românești, din locuri cu Fainoșag

În România găsești foarte multe biserici și mănăstiri, toate incredibil de frumoase. Iată un top 5 al celor mai frumoase mânăstiri românești, din locuri cu Fainoșag:

Mănăstirea Trei Ierarhi

Aceasta a fost ridicată în secolul al XVII-lea de către voievodul Vasile Lupu, iar inițial rolul construcției a fost de necropolă domnească. Hramul 'Trei Ierarhi' – Ioan Gură de Aur, Vasile cel Mare și Grigorie Cuvântătorul de Dumnezeu – este sărbătorit pe 30 ianuarie. Construția cu elemente gotice transilvănene este superbă și se află în centrul Iașiului, un loc plin de Fainoșag.

Biserica Densus

Biserica aceasta se află la 10 de kilometri de Hațeg, un loc unde Fainoșagul este în floare, și este una dintre cele mai vechi construcții bizantine din România. Picturile sale murale datează din 1443, iar clădirea în sine este cu totul specială: la fundație au fost folosite și pietre provenite din ruinele Ulpiei Traiana Sarmizegetusa.

Mănăstirea Voroneț

voronet

Mănăstirea Voroneț a fost numită Capela Sixtină a Estului și este una dintre cele mai valoroase ctitorii ale lui Ștefan cel Mare. Este cunoscută în întreaga lume pentru frescele exterioare impresionante, dar și pentru culoarea 'albastru de Voroneț', o nuanță cu greu de copiat. Ce trebuie sa stii despre albastrul de Voronet!

Mănăstirea Prislop

Hunedoara este un loc cu Fainoșag, astfel că deține și una dintre cele mai frumoase mănăstiri din România. Prislop se află în apropierea satului Silvașu de Sus și datează de la jumătatea secolului al XIV-lea. Aici a fost descoperită o Icoană a Maicii Domnului făcătoare de minuni.

Schitul Iezer

Micul schit este unul dintre cele mai izolate din România, fiind situat la nord de satul Cheia. Acesta a fost ctitorit prima oară de Radu cel Mare și fiul său, Mircea cel Bătrân. În prezent, în acest loc cu Fainoșag trăiesc măicuțe ce au grijă de schit și de grădină.

Cei ce sunt pasionați de astfel de locașuri, pot găsi informații utile despre mănăstirea Frăsinei, mănăstirea Radu Vodă sau mănăstirea Bârsana.

Foto Mănăstirea Voroneț Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Timp Liber