E paraplegic în urma unui accident de bicicletă. A ajuns campion la tir, fiind în scaun cu rotile. De unde-și ia puterea?

CONȚINUT VIDEO AVANTAJE

Trei sportivi paralimpici de top au decis sa inspire românii să facă sport, să renunțe la scuzele pe care le au, în cadrul unei campanii ce poartă numele #NICIOSCUZA. Unul dintre ei, Filip Ghiorghi a fost invitat în cadrul emisiunii Povești de Viață. Filip este paraplegic în urma unui accident de bicicletă.

 

Știm cu toții că nivelul de sedentarism în România este foarte ridicat: doar 6% dintre români practică sport cu regularitate, iar 61% nu fac sport deloc, conform datelor 7card. De fiecare dată, ne găsim scuze să nu facem sport, fie că nu știm, că nu ne place, că nu avem timp.

 

Cei trei sportivi sunt: Arian Notrețu, Gabriela Constantin și Filip Ghiorghi, toți cu dizabilități și cu cea mai bună scuză să nu facă sport. Și totuși, ei sunt astăzi o inspirație pentru noi toți.

 

Filip Ghiorghi, prezent la Emisiunea Povești de Viață, este de 24 de ani într-un scaun cu rotile, dar în tot acest timp a practicat mai multe sporturi printre care înot, baschet, atletism sau tenis de câmp. S-a oprit la tirul cu acul și a ajuns să reprezinte România la zeci de competiții internaționale.

Motivația și perseverența acestor sportivi reprezintă un exemplu demn de urmat care îi poate inspira și pe alții.

Dacă ei pot să facă performanță, cu siguranță că noi, toți ceilalți, nu avem nicio scuză să nu facem sport pentru a ne menține tonusul și sănătatea.

Florentina Mușat

Citește și:

Povestea Antoniei Gabriela Nedelescu, protagonista de pe coperta Revistei Avantaje | Povești de viață

Avantaje a mers în vizită la Spitalul de Psihiatrie „Eftimie Diamandescu'

Urania, interviu sincer despre viață și destin

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ELLE
Libertatea
Unica.ro
VIVA!
substantial.ro
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Oameni obișnuiți cu povești neobișnuite