Admitere liceu 2019. Rezultatele repartizării computerizate au fost publicate

Admitere liceu 2019. După o perioadă încărcată, în care au trecut prin emoțiile examenelor, absolvenții de gimnaziu află astăzi unitățile de învățământ în care vor studia în următorii patru ani. Rezultatele repartizării computerizate în licee au fost publicate. Elevii pot afla AICI în ce unitate de învățământ au fost admiși. 

Repartizarea computerizată 2019 s-a făcut în funcție de opțiunile exprimate de elevi, dar și de media de admitere. Aceasta din urmă a fost calculată pe baza notelor obținute la Evaluarea Națională, dar și luând în calcul mediile din cei patru ani de gimnaziu.

Admitere liceu 2019. Rezultatele repartizării computerizate au fost publicate

Ministerul Educației a publicat, în această dimineață, rezultatele repartizării computerizate în licee.

La fel ca în fiecare an, repartizarea elevilor în licee s-a făcut în mod descrescător, în funcție de media de admitere. Astfel, locurile în liceele de top din România au fost ocupate de elevii care au reușit să obțină o medie mare de admitere.

Acum, după aflarea rezultatelor admiterii la liceu, elevii trebuie să depună dosarele de înscriere la unitățile de învățământ la care au fost repartizați. Elevii vor face acest lucru în perioada 15-18 iulie 2019.

În cazul în care există situații speciale apărute în urma repartizării computerizate, acestea vor fi rezolvate în intervalul 19-23 iulie. Tot în această perioadă vor fi repartizați și elevii care nu și-au depus dosarele de înscriere în termen sau candidații care nu au participat sau au participat, dar nu au fost repartizați în etapa repartizării computerizate.

Admitere liceu 2019, a doua sesiune 

Elevii care nu au fost repartizați la liceu în prima sesiune de admitere mai au o șansă să facă acest lucru. Pe data de 23 iulie 2019 vor fi afișate locurile rămase libere, dar și locul de desfășurare și graficul probelor de aptitudini sau de verificare a cunoștințelor de limbă modernă/maternă;

Iată care este calendarul admiterii în liceu 2019, a doua sesiune:

  •  24 – 25 iulie 2019: Înscrierea candidaților la liceele care organizează probe de aptitudini sau probe de verificare a cunoștințelor de limbă modernă/maternă;
  • 26 – 29 iulie 2019: Desfășurarea probelor de aptitudini sau probe de verificare a cunoștințelor de limbă modernă/maternă;
  • 24 – 30 iulie 2019: Primirea cererilor de înscriere a absolvenților clasei a VIII-a care nu au participat sau nu au fost repartizați în etapa anterioară, care nu s-au înscris în perioada prevăzută de metodologie sau care și-au încheiat situația școlară ulterior etapei anterioare (e cazul Liceului Teoretic Bilingv Miguel de Cervantes);
  • 31 iulie -1 august 2019: Repartizarea absolvenților clasei a VIII-a care nu au participat sau nu au fost repartizați în etapa anterioară, care nu s-au înscris în perioada prevăzută de metodologie sau care și-au încheiat situația școlară ulterior etapei anterioare.

Foto: hepta.ro

Citește și:

Studiile spun clar: copiii îndopați ajung adulții obezi

Proiectul „Literatură & Transmedia' încurajează elevii să creeze folosind noile tehnologii

Copiii bolnavi și singuri contează. Pe noi.

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ELLE
Libertatea
Unica.ro
VIVA!
substantial.ro
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Educatie