E oficial! Copiii sub 3 ani, scoși de la plata întreținerii. Klaus Iohannis a promulgat legea

E oficial! Copiii sub 3 ani, scoși de la plata întreținerii. Klaus Iohannis a promulgat legea

Părinții care copii mici primesc o veste îmbucurătoare de la autorități. Copiii sub 3 ani vor fi scoși de la plata întreținerii. Președintele Klaus Iohannis a promulgat legea, care reglementează acest lucru, joi, 13 aprilie.

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, astăzi, legea pentru modificarea şi completarea Legii 230/2007 privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea asociaţiilor de proprietari. Aceasta prevede exceptarea copiilor minori cu vârsta de până la 3 ani de la plata cheltuielilor de întreţinere ale locuinţei prin intermediul asociaţiei de proprietare.

Copiii sub 3 ani vor fi scoși de la plata întreținerii

Prin urmare, copiii care au vârsta mai mică de 3 ani vor fi scoși de la plata întreținerii. Această lege va intra în vigoare odată cu publicarea ei în Monitorul Oficial.

Legea, care îi favorizează pe părinții cu copii mici, a primit votul final în Parlament pe 21 martie 2017. Această, inițiativa legislativă dă dreptul asociațiilor să hotărască scutirea de la plata cheltuielilor de întreținere pentru copiii cu vârsta de până la 3 ani, conform libertatea.ro.

În plus, termenul de plată a cotelor de contribuție la cheltuielile asociației de proprietari a fost stabilit la maximum 30 de zile. Limita care este în vigoare la ora actuală este de 20 de zile.

Guvernul susține aceste modificări, cu condiția menținerii sistemului de penalizări de maximum 0,2% pentru fiecare zi de întârziere la plata facturii de întreținere. Reprezentații Guvernului au transmis acest mesaj către Parlament.

Foto: 123rf.com

Mihaela Tudor

Citește și: 

Cum va circula metroul în noaptea de Înviere

Vești proaste pentru locuitorii din Ilfov! Apa nu e potabilă în localitățile din jurul Capitalei

Întârzieri de peste 30 de minute la metrou! O avarie la RADET a blocat circulația trenurilor

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Publicitate
Huff
VIVA!
Retete
Baby
TV Mania
Sfatul parintilor
Mai multe din Stiri