După un moment de cumpănă, vocea Sofiei Vicoveanca s-a modificat pentru totdeauna

Sofia Vicoveanca

Sofia Vicoveanca nu e numele ei real… dar așa o știm și o îndrăgim cu toții. S-a născut acum 77 de ani în Cernăuți, azi în Ucraina, cu numele de Sofia Fusa, devenită mai apoi, Micu în urma căsătoriei.

Când avea câțiva anișori, tatăl său a fost luat prizonier de sovietici, după anexarea Bucovinei de Nord de către Uniunea Sovietică, iar mama sa, a îngropat toate lucrurile de valoare și s-a refugiat împreună cu micuța de doar doi ani în comuna Vicov (de aici numele Vicoveanca) unde urmează școala primară.

După ce tatăl ei, Gheorghe Fusa s-a întors din lagărul sovietic, viața părea să-și urmeze cursul firesc în sânul familiei greu încercate de soartă. Se nasc cei trei frați ai Sofiei, doi băieți și o fată, dar băieții mor după câțiva ani, la distanță de patru ani unul de altul. Sofia, sora lor mai mare, a fost cea care a cântat bocetele la înmormântare. A fost ca un blestem, declara într-un interviu îndrăgita artistă.

Tot repertoriul Sofiei este alcătuit din cântece, doine, bocete și balade auzite din bătrâni sau de la mama ei.

Din mariajul cu jurnalistul Victor Micu, decedat în aprilie 2001, Sofia Vicoveanca are un fiu, Vlad, de 48 de ani care lucrează în Televiziunea Română. Interesant este că după nașterea băiatului ei, Sofiei Vicoveanca i s-a schimbat vocea pentru totdeauna: i-a coborât glasul cu o terță. Era mezzo și a ajuns la bas, glasul pe care-l ascultăm cu toții.

Astăzi, artista locuiește în Suceava într-un apartament cu 4 camere unde îngrijește nu mai puțin de… 130 de ghivece de flori.

Foto: Facebook

Citește și:

EXCLUSIV AVANTAJE Femei celebre care au murit la cutremurul din 1977: Filofteia Lăcătușu, demna urmașă a Mariei Lătărețu

EXCLUSIV AVANTAJE Sculptura în hârtie, pictura nepictabilă' a lui Tajo

EXCLUSIV AVANTAJE Răzvan Mazilu, despre musicalul Queen: „Este o poveste SF despre puterea iubirii şi a muzicii'

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Publicitate
Huff
VIVA!
Retete
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Vedete