După ce a fost notată cu 3,65 la Evaluarea Națională 2017, după contestație o elevă din București a avut o surpriză uriașă

Rezultatele finale de la Evaluarea Națională 2017 după depunerea contestațiilor au adus schimbări radicale pentru unii elevi. Astfel, o fată de la Colegiul Național „Ion Neculce' a fost notată inițial cu 3,65 la proba scrisă de la Matematică, dar după contestație a avut parte de o surpriză. A primit nota 10 curat.

După constestație, nota elevei s-a mărit cu 6,35 de puncte, așadar a fost o diferență remarcabilă. Dacă la început, nu a luat nici măcar o notă de trecere, în urma contestației, adolescenta a primit nota maximă.

Acesta nu este singurul caz de acest gen de la Evaluarea Națională 2017

După afișarea rezultatelor finale de la Evaluarea Națională 2017, la Colegiul Național „Ion Neculce' din București au obținut media 10 la acest examen, conform greatnews.ro. Acesta nu este singurul caz de acest gen, însă diferențele dintre note nu au fost chiar atât de mari.

Anul trecut, o elevă de clasa a XII-a din Suceava, de la Colegiul de Artă, a luat nota 8,40 la proba la Istorie de la examenul de Bacalaureat, iar după contestație a primit punctaj maxim: lucrarea i-a fost notată cu 10.

Un alt caz asemănător s-a petrecut chiar în acest an la Evaluarea Națională, dar aici a fost vorba de neatenția cadrului didactic ce a introdus nota în baza de date a Ministerului Educației. Inițial, eleva a fost notată cu 2,40 la Matematică, cu toate că în realitate ea luase 9,40. Ulterior, inspectoratul a confirmat că a fost vorba de o eroare de transcriere.

Foto: shutterstock, edu.ro

Mihaela Tudor

Citește și:

A primit nota 2,40 la Evaluarea Națională 2017! După ce a depus constație, a rămas fără cuvinte

Rezultate finale Evaluarea Națională 2017. Au apărut rezultatele finale după depunerea contestațiilor

Evaluarea Națională 2017: Din secretele unui elev de nota 10

Evaluarea Națională 2017. Cum arată cererea tip pe care trebuie să o completezi dacă vrei să depui contestație

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Educatie