Dragoș Bucurenci: „Orfelinatele din România nu dispar doar pentru că noi refuzăm să ne gândim la ele.”

Amalia Enache_Dragoș Bucurenci_Hope Concert 2019_02_Foto Mihnea Ciulei

Peste 700 de invitați la cea de-a șaptea ediție a Hope Concert, eveniment organizat de Hope and Homes for Children în sprijinul copiilor vulnerabili, eveniment prezentat de Amalia Enache și Dragoș Bucurenci.

Ateneul Român a fost a fost gazda celei de-a șaptea ediții a Hope Concert, evenimentul anual organizat de Hope and Homes for Children în sprijinul copiilor vulnerabili din România. Violonistul Alexandru Tomescu, soprana Irina Iordăchescu, solistele Feli și Alexandra Ușurelu, Adrian Despot și Cezar Popescu (Vița de Vie) alături de Blue Noise, Zoli TOTH, trupa FiRMA, acompaniați de Ansamblul Violoncellissimo condus de Marin Cazacu au ales să își arate, prin muzică, sprijinul pentru programele desfășurate de Fundație și pentru copiii din aceste programe.

Evenimentul a fost prezentat de Amalia Enache, jurnalist PRO TV și Ambasador Hope and Homes for Children de nouă ani, și Dragoș Bucurenci, director de dezvoltare al Fundației.

Hope Concert 2019 a marcat aniversarea a 21 de ani de activitate a Hope and Homes for Children în România și s-a bucurat de prezența Excelenței Sale Michèle Ramis, Ambasadoarea Franței, și a Excelenței Sale Andrew Noble, Ambasadorul Marii Britanii, precum și a numeroși reprezentanți ai companiilor partenere ale Fundației, vedete și susținători. Printre invitați s-au numărat: Corina Caragea, Diana Enache și Ramona Păun (PRO TV), Alina Vîlcu, Omid Ghannadi, Cristina Joia, Laura Boghiu și Valentin Ionașcu, echipa de arhitecți și designeri de interior din echipa „Visuri la cheie' de la PRO TV, stilistul Adina Buzatu, Marius Pancu (Digi 24), Diana Sar și Olimpia Melinte, actrițele din serialul „Vlad' de la PRO TV, Mihai Morar (Radio ZU). Hope Concert este cel mai important eveniment pe care Hope and Homes for Children îl organizează în fiecare an pentru a atrage atenția asupra programelor de dezinstituționalizare și de prevenire a separării copilului de familie pe care le desfășoară în România începând cu anul 1998. Peste 700 de invitați au fost prezenți la Ateneu și au urmărit momentele artistice impresionante dedicate celor mai vulnerabili copii ai României.

Și în acest an, programul Hope Concert a fost completat de poveștile unor beneficiari ai programelor Hope and Homes for Children. Prin intermediul unor filme emoționante narate de Marius Manole, Ambasador Hope and Homes for children, publicul i-a cunoscut pe protagoniștii acestor povești. Alina (23 ani), care a devenit mamă la doar 15 ani, a primit ajutor de la Hope and Homes for Children pentru a-și lua acasă fetița plasată în asistență maternală. Șerban este interesat de desen și arhitectură, dar familia sa nu l-a putut ajuta să își urmeze pasiunile. De un an, Șerban este bursier în programul de educație al Hope and Homes for Children și primește sprijinul de care are nevoie pentru a-și împlini visul de a construi case. Ciprian și cei trei prieteni ai lui s-au cunoscut în Centrul de Servicii Sociale „Sfântul Spiridon' din Târgu Frumos. Băieții au fost ajutați de Fundație să își înceapă viața pe cont propriu, să aibă o locuință, iar acum lucrează împreună într-o brutărie. Ilie (10 ani) locuiește împreună cu doi din cei șase frați ai săi într-o casă de tip familial construită de Hope and Homes for Children în Târgu Frumos. Cu sprijinul Hope and Homes for Children casa familiei lor a fost renovată, astfel încât cei trei copii să fie reuniți cu mama lor. O altă poveste impresionantă este cea a Lăcrămioarei, o mamă cu 11 copii căreia Hope and Homes for Children i-a dăruit, anul trecut de Crăciun, o casă nouă. Ea a trăit în orfelinate, unde a fost abandonată de părinți, până la vârsta de 18 ani, și și-a promis că nu își va abandona niciodată copiii. Aurica este o tânără care visează să devină medic încă de când avea 7 ani, dar dacă nu primea ajutor din partea Hope and Homes for Children ar fi trebuit să renunțe la acest vis. Acum ea este studentă în primul an la Facultatea de Medicină și tocmai a terminat prima sesiune cu note mari.

Foto: PR

Citește și:

Ecaterina Andronescu, despre cazul copilului care a murit în fosa septică a grădiniței

O profesoară și-a obligat eleva să se tundă în fața colegilor

Ce a scris o elevă de liceu la simularea examenului de Bacalaureat? În șase pagini a rezumat toate nemulțumirile elevilor: Acest sistem de învățământ ne vede ca pe niște…'

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Publicitate
Huff
VIVA!
Retete
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Educatie