Donatie in folosul nou-nascutilor de la maternitatea Polizu

Panda Warmer

Decembrie 2010, BucurestiAmway continua in aceasta luna sprijinul acordat „Institutului pentru Ocrotirea Mamei si Copilului Alfred Rusescu din Bucuresti printr-o noua donatie acordata Maternitatii Polizu, parte a „Institutului Alfred Rusescu” – un aparat medical de inalta tehnologie, conceput in special pentru sectiile de neonatologie si adresata in principal nou-nascutilor cu afectiuni cardiace.

Aparatul – denumit Panda Warmer – furnizeaza suport pentru interventii chirurgicale pe cord si proceduri de radiografie pentru nou-nascuti. Dispozitivul are integrat un sistem de resuscitare, care permite realizarea unor proceduri complexe la o scara foarte mica – cum este corpul unui nou-nascut – in care dispozitivele pentru adulti sunt inutile. Alte caracteristici importante ale echipamentului includ: modulul integrat de monitorizare SpO2 MASIMO SET™, o lumina de examinare cu pozitii multiple, ventilatie integrata (O2), senzor special pentru detectarea temperaturii corpului intr-un mod neinvaziv.

Aparatul Panda Warmer a fost achizitionat in urma campaniei „Afaceri ale inimii”, derulate de Amway si filialele sale din Europa in perioada august – septembrie 2010, cand timp de doua luni, un pachet promotional special de suplimente NUTRILITE s-a aflat la vanzare, iar pentru fiecare pachet vandut, compania a donat 1 euro.

Scopul a fost de a pune aceasta aparatura la dispozitie „Institutului pentru Ocrotirea Mamei si Copilului Alfred Rusescu” din Bucuresti, Romania, o institutie medicala care inca de la crearea sa in 1930 a devenit unul din numele bine cunoscute in inovatie si cercetare medicala din Romania. In fiecare an, aici se nasc 3.600 de bebelusi, si peste 14.000 de pacienti (femei si copii) din intreaga tara sunt internati aici pentru teste si interventii de specialitate.

„Nou-nascutii sunt una dintre categoriile de pacienti cele mai delicate, iar doctorii care ii trateaza pe acesti mici pacienti fac uneori adevarate miracole”, considera Prof. Dr. Silvia Stoicescu, Sef Sectie Nou-Nascuti, Spitalul Clinic „Gheorghe Polizu”

„Interventiile chirurgicale pe cord reprezinta o procedura dificila, complicata si cu risc ridicat, iar cand pacientul este un bebelus, sarcina devine de zece ori mai dificila. Stiinta si tehnologia continua sa se imbunatateasca si sa ofere personalului medical cele mai bune instrumente si echipamente pentru a-si indeplini misiunea, aceea de a salva vieti”, a completat Prof. Dr. Silvia Stoicescu.

Panda Warmer este a doua donatie importanta de echipamente medicale de inalta tehnologie a Amway in acest an, dupa ce, in luna iulie, compania a achizitionat pentru sectia de neonatologie a Maternitatii Polizu primul monitor cerebral BRAINZ BRM3 din Romania, un echipament care monitorizeaza ambele emisfere ale creierului la nou-nascuti oferindu-le specialistilor neonatologi acces la informatii vitale 24 de ore din 24.

Aproape 10% din numarul total al nou-nascutilor (aproximativ 400 de cazuri pe an) e reprezentat de copiii nascuti prematur, care prezinta un risc ridicat de probleme neurologice. Pana la 5% dintre cazuri pot conduce la dizabilitati pe termen lung.

Aceste donatii fac parte din parteneriatul incheiat in 2010 de Amway Romania cu una din cele mai bune institutii de ingrijire a copiilor din Romania – „Institutul pentru Ocrotirea Mamei si Copilului Alfred Rusescu”

Institutul pentru Ocrotirea Mamei si Copilului Alfred Rusescu Institutul pentru Ocrotirea Mamei si Copilului Alfred Rusescu

De cand si-a inceput activitatea pe piata din Romania, Amway s-a implicat in numeroase proiecte de responsabilitate sociala corporativa oferind sprijin pentru diferite organizatii non-profit. Unul din parteneriatele cele mai importante si de lunga durata a fost cel cu UNICEF in special privind imbunatatirea conditiilor intraspitalicesti pentru mame si copiii acestora si instruirea personalului din spital in acest sens.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Psychologies
Mai multe din Stiri