Donarea de sânge va beneficia de o suplimentare a stimulentelor

Donarea de sânge este un gest umanitar, benevol, care are multiple avantaje. Dacă este să facem referire doar la avantajele materiale, în momentul de față, un donator din București beneficiază de bonuri de masă în valoare de 63 de lei, de o zi liberă de la serviciu și de reducere de 50% la abonamentele de transport. 

La lansarea campaniei „O picătură de sânge poate salva o viaţă', organizată de Primăria Capitalei, prin Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti (ASSMB) şi Centrul de Tineret al Municipiului Bucureşti, Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a venit cu propunerea suplimentării acestor stimulente. Mai exact, primarul susține că va propune în prima şedinţă de Consiliu General ca valoarea tichetelor de masă să crească de la 63 la 150 de lei.

În plus, Gabriela Firea își mai dorește ca donatorii să aibă posibilitatea să participe, în baza carnetului de donator, la evenimentele educative şi culturale.

Doina Goşa, directorul Centrului de Transfuzie Bucureşti, a precizat că, pe perioada verii, numărul donatorilor de sânge scade considerabil, astfel crește riscul să nu mai poată fi asigurate urgenţele. „Anul acesta ne-am confruntat cu această caniculă care s-a prelungit foarte mult, disconfortul termic fiind foarte ridicat. Săptămâna trecută aveam o scădere de aproape 50 la sută a numărului de unităţi de sânge colectate şi eram puşi în situaţia în care să nu mai putem asigura urgenţele în spitale', a afirmat Doina Goşa.

Autor: Oana Anghel

Sursa foto: libertatea.ro

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Stiri