Discuție șocantă între o mamă al cărui copil are Covid-19 și reprezentanții DSP: „Aproape că mă convinsese și pe mine…”

Numărul de cazuri Covid-19 crește îngrijorător în România, iar din nefericire, varianta Delta face ravagii și în rândul copiilor. Deși Ministrul Educației a declarat la începutul anului școlar că orele se vor desfășura în format fizic până la o incidență de 6 la mie, lucrurile nu mai stau deloc așa, iar părinții sunt revoltați.

O mămică a postat pe contul său de Facebook un dialog absolut dubios cu un reprezentant de la DSP. Aceasta a povestit că fiul ei care este clasa a V-a a fost depistat pozitiv, iar când s-a făcut ancheta epidemiologică, angajatul instituției publice de sănătate aproape că o ignora când aceasta îi explica faptul că a fost infectat la școală.

„Stiți că ministrul interimar al educației (ahhh, ce îmi place cum sună!) repeta obsesiv că elevii nu se îmbolnăvesc la școală și noi ne revoltăm pe aici? Ei bine, probabil el e convins de asta. Problema vine din altă parte, din raportările pe care le primește. Cel mic al meu, clasa a 5-a, a avut luni dimineață simptome, i-am facut PCR, pe seară am primit rezultatul pozitiv. Aseară m-au sunat de la DSP pentru ancheta epidemiologică.

– A călătorit în altă țară?
– Nu, s-a infectat la școală.
– A călătorit în afara Bucureștiului?
– Nu, s-a infectat la școală.
– A participat la vreo nuntă?
– Nu, s-a infectat la școală.
– A participat la vreun botez?
– Nu, s-a infectat la școală.
– A participat la vreun alt eveniment cu număr mare de persoane?
– Nu, s-a infectat la școală.
– A fost în MALL?
– Nu, s-a infectat la școală!!!
– Bine, o să trec aici sursă necunoscută. V-am trimis toate actele, vă mai urez doar sănătate tuturor.
– Stați un pic, v-am zis de 10 ori că s-a infectat la școală. Sunt 4 copii pozitivi din 17 câți sunt în clasă. Nu e sursă comunitară. Sursa e școala!!!
– Biiine, voi trece școala aici. Sănătate!
– Stați puțin, adică nu mă întrebați la ce scoala e????
– Offf, bine, spuneți-mi școala…

Cam acesta a fost dialogul meu cu reprezentantul DSP București. Aproape că mă convinsese și pe mine că al meu copil umblase din nuntă în botez, din festival în mall', a transmis mămica elevului de clasa a V-a pe pagina sa de Facebook. Această postare a devenit virală și un număr mare pe internauți au distribuit-o.

Foto: Hepta

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Stiri