Designeri români la un ceai şi o poveste

Designeri români la un ceai şi o poveste

rmm_event-2Joi, 27 martie, ora 19:30, la Ceainaria Serendipity ( Str. Dumbrava Rosie, nr. 12, GradinaIcoanei), are loc “Read my mind tea&fashion”, editia cu numarul 3.

“Read my mind tea&fashion” nu este o prezentare de moda, nici un targ, ci este locul unde publicul intalneste designerii romani, pentru a le afla secretele. Expozantii acestei editii sunt: AlinaMorar (haine; palarii semnate Berenike Hats), Carla Szabo (bijuterii), Florian Toma (genti).

In cadrul evenimentului, invitatii vor avea parte de sesiuni de make-up oferite de Oriflame, se vor rasfata cu inghetata La Strada, vor savura un ceai marca Serendipity si vor putea intra in joaca la panoul foto folosind obiecte haioase de la Zoom Decor.

AlinaMorar: Alina este absolventa a Universitatii de Arte din Cluj, in prezent masteranda a aceleasi universitati, iar estetica universului sau creativ este puternic influentata de tot ceea ce se intampla in societatea contemporana, influenta care se datoreaza, probabil, faptului ca este abolventa si a Facultatii de Jurnalism, din cadrul Universitati de StiintePolitice, Administrative si ale Comunicarii.

In 2013 a castigat Premiul Avanpremiere-cel mai promitator tanar talent, in cadrul Galei Avanpremiere 13 si Premiul Perwoll pentruTineri Designeri.

Colecția   „Spirit solidar' este o poveste despre starea societatii contemporane dominata de elementesufocante in care protestul e o forma de exprimare din ce in cemaipercutanta.

Colectia reprezinta un simbolic protest care vizeaza o reintoarcere la calm, la liniste, combinand tonuri de alb si crem cu auriu, culoare care in acest context  face trimitere la elemente precum soare, lumina, ideea de ascensiune sisiguranta,  dar șisimbol al pervertirii, al lacomieisi al exaltariiirationale a dorintelor.

Colectia este compusa din haine purtabile cu elemente conceptuale, iarmaterialenaturalesifluideprecuminul sau poplinul de bumbac sunt combinate cu materiale sintetice accentuand astfel ideea de contrast, de dualitate. Reintoarcerea la liniste, la natura este  sugerata de materialele usoare,  aproape translucide iar  aspectul utilitar este accentuat de formele simple si de buzunarele interioaresauexterioarefunctionale, sistemele de inchidere ale produselor fiind in cea mai mare parte rezolvateprincordoanesisnururi.

Carla Szabo: Absolventa de arte frumoase, Carla a lucrat mai intai in publicitatesiapoiin design interior. In 2004, a inceput sa faca bijuterii. In anii urmatori, a devenit unul dintre cei mai importanti creatori de bijuterie din tara, fiecare noua colectie aducand un nou punct de vedere asupra universului sau ingenios. Materialele pe care le foloseste sunt nenumarate, dar are o inclinatiecatre cele de provenientanaturala.

Colectiile ii sunt inspirate de natura (Botanica, Bugs), de culturaurbana (Funny Stories, Street Life), de istoria trecutasi prezenta (Folk Attack, Pionieri/Pionazi) dar şi de auto-descoperire ( I AM, Sur-Faces, Articula). Carla este un designer de bijuterii surprinzator. Piesele ei schimba cu gratie registrulsi trec fara efort de la design conceptual la pieseinteligentedarsi la pieseamuzante.

FlorianToma: Dupace a studiatGrapich Design la Facultatea de Arhitectura din Torina, face primul pas spre o cariera de fashion designer deschizand un mic atelier de serigrafie in care imprimatricouri sub un brand propriu. In 2007, Florian decide sa se intoarca in Romania si sa inceapa activitatea de designer de accesorii sub brand-ul Tom Florian', pe care il scurteaza mai tarziu in Florian'.

Mosaic' este prima colectie cu care Florian se face remarcat. Dupa cum sugereaza numele,este vorba de posetealcatuie in totalitate din patratele din piele de diferite culori, care asezate precumpiesele de mosaic formeaza suprafete bogate din punct de vedere al texturiisi al cromaticii.

O data cu lansarea modelului Origami Clutch', la inceputul anului 2013, care se bucura de un success incurajant, Florian defineste un stilpropriucaracterizat de contructiigeometriceimprumutate din arta origami si in general din tehnica de prelucrare a hartiei.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ziareonline.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Diverse