Decizie definitivă: Elena Udrea condamnată la șase ani de închisoare

Elena Udrea a primit joi, 7 aprilie, una dintre cele mai triste vești din partea Înaltei Curți de Casație. Aceasta a fost condamnată la șase ani de închisoare în dosarul Gala Bute.

Instanța o condamnase în 2018 pe Elena Udrea, însă aceasta era în Costa Rica unde ceruse statut de refugiat. La termenul din 4 aprilie, procurorul DNA și avocații au cerut în fața judecătorilor admiterea contestației în anulare a celor condamnați pentru corupție. Dacă acest lucru se întâmpla, procesul se rejudeca.

Fostul ministru Elena Udrea este nevoită să plătească despăgubiri în valoare de aproape 3 milioane de euro, respectiv 8.116.800 lei cu titlu de despăgubiri civile, către Autoritatea Naţională pentru Turism şi să achite 600.000 euro către martorul Corin Boian şi 300.000 euro către martorul Adrian Gărdean. În plus, instanţa a dispus confiscarea în folosul statului de la Udrea a sumelor de 695.367 lei şi 296.076 lei. Elena Udrea va trebui să se predea în câteva ore sau poliția o va ridica de la domiciliu, scrie G4media.

Aceasta a avut trei capete de acuzare: luare de mită, abuz în serviciu și tentativă la folosirea de documente pentru a dobândi fonduri europene.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Stiri