De la 1 ianuarie 2017, alocaţia ar putea ajunge la 450 de lei

Pusculita

Pusculita

Mulţi părinţi s-au plâns că un copil de peste doi ani nu poate fi crescut doar cu 84 de lei pe lună şi este nevoie de mărirea alocaţiei. Iată că doleanţele lor au fost ascultate, fiind foarte posibil ca de la 1 ianuarie 2017, alocaţia copiilor să fie de 450 de lei pe lună.

Conform centruldeparenting.ro, cei care au depus proiectul de lege la Senat în favoarea alocaţiei mărite sunt trei senatori independenţi: Mihai-Bogdan Diaconu, Ionel Agrigoroaei şi Marius Ovidiu Isaila.

După cum se ştie, în România, la ora actuală, copiii de până în doi ani beneficiază de o alocaţie de 200 de lei pe lună, iar cei care depăşesc această vârstă iau doar 84 de lei în fiecare lună, până la vârsta majoratului. Oare ce s-au gândit cei care au votat legea pentru alocaţii? Din câte se ştie natalitatea a scăzut alarmant, aşadar ce motiv au avut pentru a susţine legea ce prevede ca cei care au până în 18 ani să primească ca alocaţii aceste sume modice?

Citeşte şi Cum sa economisesti… si sa traiesti bine

Defalcarea alocaţiei de 450 de lei

Senatorii respectivi s-au mai gândit să protejeze această alocaţie de părinţii care ar folosi aceşti bani în alte scopuri decât cele în beneficiul copiilor. Astfel că ei au propus un algoritm special, iar dacă legea va fi adoptată de Parlament, alocaţia ar fi cheltuită defalcat după următorii paşi:

  • 30% pentru achiziţionarea de obiecte vestimentare şi încălţăminte
  • 30% pentru achiziţionarea alimentelor
  • 25% pentru achiziţionarea de bunuri educaţionale (cărţi, reviste, rechizite şcolare, abonament internet, computer/tabletă, echipamente sportive sau tehnice etc.)
  • 15% pentru tabere/excursii educative în vacanţele şcolare.

Banii pentru mărirea alocaţiei

Conform expunerii de motive, cei trei senatori care au propus acest proiect au venit cu ideea că banii ar putea proveni din următoarele surse:

  • din încasarea unei taxe de responsabilizare în cuantum de 0,91% din cifra de afaceri a tuturor companiilor cu capital străin care importă mărfuri care pot fi produse şi în România
  • de la toate magazinele mici sau mari ce au capital străin
  • de la toate companiile care au preluat exploatarea şi distribuirea resurselor naturale ale ţării noastre

Citeşte şi Mamele cu mai mult de trei copii vor primi mai mulţi bani de la stat

Sursa foto: 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ziareonline.ro
Libertatea
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Huff
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Stiri