De ce unele animale de companie arată exact ca stăpânii lor?

Multe animale de companie sunt adesea numite “copiii cu blană” ai proprietarilor lor. Dar unele animale de companie și stăpânii lor au o asemănare atât de ciudată încât este imposibil să nu te întrebi dacă nu cumva au fost separați la naștere. Cum explică știința și psihologia acest fenomen?

Michael Roy de la Universitatea California San Diego a fost printre primii psihologi care au testat această idee, scrie Bright Side. Pentru proiectul său, el a mers în trei parcuri pentru câini din apropiere și a fotografiat separat animalele cu blană și stăpânii lor; apoi, a cerut unui grup de persoane să încerce să le potrivească. El a constatat că oamenii au ghicit adesea ce câine aparținea fiecărui proprietar.

Unele animale de companie și stăpânii lor sunt ciudat de asemănători. Se pare că aceștia seamănă cu animalele lor de companie pentru că oamenii sunt mai predispuși să adopte un animal dacă acesta le seamănă.

Efectul de simplă expunere este tendința de a prefera lucrurile doar pentru că sunt familiare. De exemplu, dacă cineva își vede chipul în oglindă în fiecare zi, acesta ar putea fi motivul pentru care ne plac și alegem animale de companie cu caracteristici similare.

Foto: Instagram

Există un alt studiu care susține această afirmație. 261 de femei au fost rugate să aleagă ce rasă de câine preferă pe baza unui mic eșantion: pui cu urechi încovoiate (Springer Spaniel Englez și Beagle) versus urechi țuguiate (Husky Siberian și Basenji).

Femeile cu părul mai lung au fost mai predispuse să aleagă un câine cu urechi buclucașe, în timp ce femeile cu coafuri scurte au preferat câinii cu urechi țuguiate.

O coincidență amuzantă s-a întâmplat când o mamă însărcinată a salvat o pisică vagaboandă. Ulterior, s-a dovedit că felina urma să aibă puiuți.

Foto: Instagram

Mulți dintre cei care au animale de companie le cresc pentru a le semăna în multe privințe. Atât de mult încât se simte o puternică legătură emoțională și naturală cu aceste animale, iar ele au început chiar să aibă atributele lor fizice.

Citeşte şi despre cum să scapi de șoareci – soluții să scapi de rozătoare!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
ELLE
Publicitate
Unica.ro
VIVA!
substantial.ro
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Life.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Timp Liber