De ce să evitați ruperea ambalajului unui prezervativ cu dinții?

Prezervativele fac relațiile intime de orice fel să fie mai sigure. Prezervativele sunt o formă fiabilă de contraceptiv care ajută la prevenirea infecțiilor și a sarcinilor. Dar uneori un prezervativ se poate rupe, expunându-te la riscul de a suferi de boli cu transmitere sexuală (ITS) sau la șansa de a rămâne însărcinată.   

Când sunt folosite corect, prezervativele sunt una dintre cele mai eficiente forme de contracepție. Dacă partenerul alege să deschidă pachetul cu dinții atunci ar trebui să știți câteva aspecte extrem de importante. Dr. Mihai Pautov a postat pe pagina sa o secvență din emisiune MediCool în care explică consecințele acestui gest.

  1. Ruperea materialului: Prezervativele sunt fabricate dintr-un material subțire și elastic, care este conceput pentru a oferi o barieră eficientă împotriva transmiterii bolilor cu transmitere sexuală și pentru a preveni sarcinile nedorite. Dintii pot perfora sau tăia acest material foarte ușor, reducând astfel eficacitatea prezervativului.
  2. Risc crescut de accidente: Atunci când încercați să rupeti un prezervativ cu dintii, există un risc semnificativ de a vă răni sau de a deteriora prezervativul într-un mod care îl face inutil. Aceasta poate duce la expunerea la riscuri pentru sănătate, cum ar fi transmiterea bolilor cu transmitere sexuală sau sarcinile nedorite.
  3. Lipsa igienei: Folosirea dinților pentru a rupe un prezervativ poate să implice și contactul direct cu salivă sau bacterii din cavitatea bucală. Acest lucru poate crește riscul de infectare cu anumite boli, chiar și în absența unei leziuni aparente.
  4. Alternativa sigură: Există modalități mai sigure și mai eficiente de a utiliza un prezervativ. Deschiderea ambalajului cu mâinile curate și manipularea prezervativului cu grijă sunt metode simple și sigure pentru a vă proteja împotriva bolilor cu transmitere sexuală și a sarcinilor nedorite.

„Putem să creăm microleziuni la nivelul prezervativului și atunci creăm din nou porți de intrare și ieșire către noi de anumite infecții. Nu folosim dinții, foarfecă, nimic ascuțit', a declarat una dintre colegele medicului Mihail Pautov într-un video postat pe Instagram.

Este important să folosiți prezervativele corect și să vă protejați sănătatea și sănătatea partenerului sau a partenerilor dumneavoastră sexuali în mod responsabil.

Foto: 123RF

Septembrie este o lună ca o bornă de hotar, este luna ce deschide ușa toamnei, cu vreme schimbătoare, capricioasă dar, probabil, așteptate de mulți, stropi binecuvântați de ploaie. Începem toamna în forță, dărâmăm mituri și învățăm de la specialiști să ne ferim de capcane și pericole care ne pot pune sănătatea sub imperiul riscului.

E important pentru sănătatea ta să știi ce este colesterolul, când devine periculos și cum îl poți menține între valori normale. Este prietenul și, în același timp, dușmanul nostru. Prieten, pentru că este indispensabil bunei funcționări a organismului; dușman, pentru ca se depune pe arterele noastre, ajungând să le obtureze.

Ce efecte are Sindromul Instagram? „Imaginea perfectă, dar falsă, lipsită de o poveste, nu poate construi o familie, pentru că nu poate stârni în bărbat decât dorințe sexuale ce se consumă mult prea repede' – Psiholog Constantin Cornea

Fenomenul de ghosting afectează din ce în ce mai mulți oameni, și, cel mai adesea, își are rădăcinile în insecuritățile și problemele celui care fuge, nu în comportamentul celui părăsit.

Interviu în exclusivitate:

Prof. Dr. Gheorghe Peltecu, specialist în obstetrică-ginecologie: „Excesul operațiilor cezariene fără o indicație medicală a început să își arate efectele nocive”

https://magazines.ringier.ro/brands/avantaje/

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
Libertatea
VIVA!
Unica.ro
Retete
Baby
ELLE
CSID
Ego.ro
Kudika
Descopera.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Relatii