De ce mă dor sânii? 4 posibile cauze care provoacă dureri de sâni?

De ce mă dor sânii, te întrebi?

În același timp, te panichezi. Să fie, oare, un cancer de sân? Specialiștii ne liniștesc. În general, cancerul nu doare. Durerile mamare sunt determinate de o serie de alte situații, unele mai serioase, alte mai puțin. Indiferent de motivul apariției durerilor de sâni, orice modificare trebuie evaluată de medic.

Hai să vedem, însă, care ar putea fi posibile cauze ale durerilor de sâni?

Dureri de sâni cauzate de menstruație

În acest caz vorbim despre o durere în ambii sâni, durere surdă, completată de o senzație de greutate. Sânii sunt ușor umflați și sensibili la durere. Disconfortul se instalează cu o săptămână înainte de instalarea ciclului mestrual. Acest tip de durere de sâni poate fi ameliorată cu ajutorul tratamentului contraceptiv prescris exclusiv de medicul ginecolog.

Dureri de sâni cauzate de chisturi mamare sau fibroadenoame

Acestea sunt două patologii mamare care provoacă disconfort mamar. În cazul chisturilor mamare, spre exemplu, durerea este localizată într-un singur loc. La palpare, poți să simți o formațiune rotundă, moale sau tare, și margini bine delimitate. Nu te speria, este o formațiune de natură beningnă.
În cazul fibroadenoamele care, de asemenea, sunt formațiuni beningne, durerea este ceva mai ușoară, mai degrabă un disconfort. La palpare, vei simți un nodul tare, cu margini bine delimitate.

Dureri de sâni cauzate de infecții ale sânului

Alăptatul sau piercing-ul din sân sunt doar două dintre situațiile care pot provoca infecțiile la nivelulul sânului. Ai sânul umflat, dureros și roșu? Diagnostul e clar – mastită. Mergi urgent la medic, o sa ai nevoie de tratament.

Dureri de sâni cauzate de sutien nepotrivit

Sutienele acestea cu push-up, pe cât sunt de minunate din punctul de vedere al formei pe care le-o dă sânilor, pe atât sunt de păcătoase atunci când vine vorba despre sănătatea lor. Sârma aceea care susține, practic, greutatea sânului este cea care te poate răni serios. Ai grijă, fie poartă un model care nu are un astfel de design, fie scoate sârma.

Citește și: 5 mituri despre CANCERUL DE SÂN

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Frumusete