De ce iubim câinii? Trei motive susținute de cercetări științifice

 

Loiali, protectivi și mereu veseli să ne vadă, câinii rămân cei mai buni prieteni ai omului. Nu ne credeți pe cuvânt? Avem argumente susținute de cercetări științifice în rândurile de mai jos.

De ce iubim câinii? Trei motive susținute de cercetări științifice

  1. Câinii ne fac să râdem

Potrivit unui studiu publicat în jurnalul Society & Animals, oamenii care dețin câini râd mai mult.

Oamenii de știință au rugat persoane care dețin câini, pisici, câini și pisici sau care nu dețin niciun animal de companie, să noteze de câte ori râd în decursul unei zile.

Cei care dețineau câini și câini și pisici au râs de mult mai multe ori într-o zi decât celelate două grupuri (deținătorii de pisici și cei fără animale de companie).

  1. Câinii ne sunt loiali

Originile câinilor datează din urmă cu între 18.800 și 32.100 de ani, de când ar fi evoluat din lupi. Lupii sunt cunoscuți pentru alegerea lor de a trăi în haită și pentru relațiile puternice construite în cadrul acestora.

Stephen Zawistowski, consilier științific al Societății Americane de Prevenție a Cruzimii asupra Animalelor, dezvăluie că, în prezent, câinii văd oamenii care îi dețin ca pe membri ai haitei lor și, deci, formează o legătură strânsă cu aceștia, devenindu-le foarte loiali.

  1. Suntem mai sociali când deținem un câine

În Marea Britanie, o echipă de oameni de știință de la Univesitățile Liverpool și Bristol au descoperit că rezidenții Marii Britanii cu câini au mai multe șanse să întâlnească alți câini sau alți proprietari de câini decât cei care nu dețin un câine.

Logic, având în vedere că deținerea unui câine te face să ieși mai des cu acesta afară decât ai face-o în mod normal de unul singur, cu partenerul sau cu un grup de prieteni.

Foto: Shutterstock

Sursă: Business Insider

Citește și:

Care sunt beneficiile singurătății? Uite ce impact pozitiv poate avea asupra organismului

Regina Elisabeta a II-a și Prințul Philip au aniversat 72 de ani de căsnicie! 10 fotografii memorabile ale cuplului regal

Te trezești frecvent în timpul nopții? 7 motive pentru care te confrunți cu această problemă

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
VIVA!
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Video