Regina Elisabeta a II-a și Prințul Philip au aniversat 72 de ani de căsnicie! 10 fotografii memorabile ale cuplului regal

CONȚINUT VIDEO AVANTAJE

 

Prințul Philip i-a fost alături Reginei Elisabeta a II-a timp de 72 de ani, nunta cuplului având loc pe 20 noiembrie 1947, cu cinci ani înainte ca aceasta să fie încoronată.

Cum și când s-a îndrăgostit ducele de Edinburgh de Prințesa Elisabeta?

Cuplul s-a căsătorit când ducele avea 26 de ani și viitoarea suverană 21, iar împreună Philip și Elisabeta au patru copii: Prințul Charles, Prințesa Anne, Prințul Andrew și Prințul Edward.

Prințul Philip s-a născut în Grecia, într-una dintre familiile regale de origini grecești și daneze, însă familia sa a fost exilată când Philip era doar bebeluș.

În adolescență, prințul a fost pasat de la o rudă la alta, tatăl lui fiind în mare parte absent, iar mama internată într-o clinică psihiatrică.

Mai mult decât atât, la doar 16 ani, Philip și-a pierdut sora și întreaga familie a acesteia într-un accident aviatic.

Cu toate acestea, tânărul și-a depășit trecutul tragic devenind un bărbat inteligent, muncitor și absolut încântător.

Prințul Philip și Prințesa Elisabeta sunt veri îndepărtați și s-au cunoscut în 1934, la nunta verișoarei lui Philip, Prințesa Marina, cu unchiul Elisabetei, Prințul George.

Regina avea atunci 8 ani, iar Philip 13. După ce și-a terminat studiile, Philip a intrat în armată, devenind ofițer naval.

Între anii 1939 și 1943, Philip a format un cuplu cu o tânără numită Osla Benning. Relația a luat sfârșit după ce, în timpul sărbătorilor de Crăciun din 1943, Philip și vărul lui David Milford Haven au vizitat Castelul Windsor.

Tot acel weekend, Philip a petrecut și a dansat cu Prințesa Elisabeta, atunci în vârstă de 17. Și-au scris regulat timp de mai mulți ani până când Regina a împlinit 21 de ani și Philip a anunțat logodna lor.

10 fotografii memorabile ale cuplului regal în clipul de mai sus!

Foto: Profimediaimages.ro

Citește și:

Emilia Clarke, constrânsă să filmeze scene nud pentru serialul „Game of Thrones”: „Voi plânge în baie apoi mă voi întoarce și voi filma’

Fiica cea mică a Andreei Bălan, de urgență la spital: „Ce am simțit în secunda aceea n-am simțit niciodată în viața mea’

Ce mare a crescut și ce frumoasă este fiica celebrei actrițe Uma Thurman! Îi seamănă leit!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Video