De câte ori pe săptămână ar trebui să ai relații intime cu partenerul pentru a te menține sănătos?

Oricine dorește să își îmbunătățească sănătatea ar putea să se distreze sub cearșafuri, deoarece a întreține relații intime are o mulțime de beneficii.

Vestea bună este că, dacă o faci o dată sau de două ori pe săptămână, poți combate infecțiile și alte afecțiuni. Kaye Wellings, profesor de sănătate sexuală și reproductivă la Școala de Igienă și Medicină Tropicală din Londra, a declarat că este normal ca sănătatea ta să nu fie în capul listei atunci când vine vorba de sex.

„Dar imunitatea, sănătatea cardiovasculară și depresia sunt doar câteva dintre domeniile în care studiile sugerează că activitatea sexuală ar putea avea un beneficiu”, a declarat ea pentru Daily Mail.

Iată câteva moduri în care sexul îți poate îmbunătăți sănătatea, de la amânarea menopauzei până la ajutor în lupta împotriva infecțiilor.

Un studiu din 2004 publicat în revista Psychological Reports a arătat că întreținerea relațiilor sexuale o dată sau de două ori pe săptămână a crescut nivelul imunoglobulinei A. Aceasta face parte din răspunsul anticorpilor sistemului imunitar care apără împotriva infecțiilor.

Anul trecut, revista Fertility and Sterility a dezvăluit, de asemenea, concluziile unui studiu care a arătat că activitatea sexuală de cel puțin trei ori pe lună a fost legată de o infecție Covid-19 mai ușoară.

Experții cred că aceasta pregătește organismul să facă față mai eficient agenților patogeni.

Nu degeaba se mai spune „aspirina săracului'. Lupta cu răceala comună poate fi blestemul vieții oamenilor, dar ai putea lua în considerare posibilitatea de a te „juca' în pat cu partenerul pentru a lupta împotriva ei.

Medicii care au scris anul trecut în Journal Ear, Nose & Throat au descoperit că un orgasm este la fel de eficient ca un spray nazal.

Totul depinde de cât de activă ești când vine vorba de a te băga sub așternuturi. Cei care sunt puțin mai viguroși pot clasifica sexul ca fiind un exercițiu.

Iar a fi activ s-a dovedit a fi un decongestionant, deoarece creșterea temperaturii corpului slăbește mucusul, în timp ce creșterea circulației încurajează fluxul de secreții nazale.

Relațiile intime combat debutul menopauzei

Cercetările de la University College London au descoperit că femeile de vârstă mijlocie care se distrează săptămânal au cu 28% mai puține șanse să experimenteze această schimbare în următorul deceniu. Iar cele care încă mai fac sex cel puțin o dată pe lună au un risc redus cu 19 la sută.

„Constatările sugerează că, dacă o femeie nu face sex și nu există nicio șansă de sarcină, atunci organismul alege să nu investească în ovulație, deoarece ar fi inutil. Ar putea exista un compromis biologic între investirea energiei în ovulație și în altă parte, cum ar fi menținerea activă prin îngrijirea nepoților', a declarat Megan Arnot, de la University College London, potrivit The Sun.

Descoperirile sugerează că, dacă activitatea sexuală nu este detectată, organismul deprioritizează ovulația, declanșând menopauza.

Vestea bună este că partidele regulate de amor pot ajuta la prevenirea bolilor de inimă – vestea proastă este că acest lucru funcționează doar în cazul bărbaților. Partidele regulate de amor reduc nivelul de homocisteină, o substanță chimică dăunătoare din sânge care poate declanșa probleme cardiace.

Se crede că bărbații care fac mai mult sex au, de asemenea, o circulație mai bună și vase de sânge mai sănătoase. Acest lucru este crucial pentru a preveni o acumulare de homocisteină. Dar oamenii de știință spun că femeile beneficiază mult mai puțin, deoarece excitarea sexuală este mai puțin dependentă de faptul de a avea un flux sangvin sănătos, care este un factor cheie în menținerea homocisteinei sub control.

Un studiu publicat în luna ianuarie a acestui an în The Journal of Sexual Medicine a constatat că persoanele care au menținut o relație sexuală în timpul stării de urgență, fie că locuiau sau nu cu partenerul lor, au avut cu 34% mai puține șanse de a suferi de depresie decât cele care nu au făcut-o. Unii experți consideră că sexul este un barometru cheie al stării generale de sănătate și ar trebui să fie discutat pe larg de către medici cu pacienții lor, însă acest lucru se întâmplă foarte rar.

Foto: 123RF

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
Libertatea
VIVA!
Unica.ro
Retete
Baby
ELLE
CSID
Ego.ro
Descopera.ro
Diva Hair
TV Mania
Trending news
Mai multe din Relatii