Dansul în film este ilustrat de Bucharest International Dance Film Festival

Dansul în film este ilustrat de Bucharest International Dance Film Festival, de pe 7 până pe 10 septembrie. Tema ediţiei BIDFF din acest an: „The Age of the Strange'.

Dansul in film

Dansul în film – „The Age of the Strange'

Dansul este mai mult decât mișcare pe muzică. Și nu trebuie să se încadreze strict într-un gen. Nu este exclusiv expresia frumosului și a armoniei. Dansul poate exprima natura ființei umane, cu contradicții, cu forță, cu fragilitate. Cu năzuința de întoarcere la natură dar și cu captivitatea în lumea tehnologiei. Inclusiv cu delirul suprarealist. Acestea sunt tendințele ilustrate de filmele selectate în această ediție.

Evenimentele BIDFF 2017  loc la Cinema Elvire Popesco, Centrul Naţional al Dansului Bucureşti, Muzeul Naţional de Artă Contemporană, Point Cultural Hub, Gallery şi Deschis Gastrobar.

Prima proiecție: „La Danseuse/ Dansatoarea', în regia lui Stéphanie di Giusto. Festivalul se va încheia pe 10 septembrie, cu prezentarea documentarului 'WIM', de Lut Vandekeybus.

Competiția Bucharest International Dance Film Festival

Anul acesta este organizată pentru prima dată o secţiune competiţională dedicată exclusiv filmelor de dans româneşti. Producţiile vor rula pe 8 septembrie, de la ora 21.00, la Muzeul Naţional de Artă Contemporană.

Cele 20 de scurtmetraj străine străine din 14 țări au fost alese din peste 300 de aplicaţii. Acestea vor fi proiectate la Cinema „Elvire Popesco', pe 9 septembrie, începând cu ora 18.30. Proiecţiile vor fi urmate de sesiuni de întrebări şi răspunsuri la care vor participa o parte dintre creatorii filmelor.

Juriul de anul acesta este format din Tomer Heymann, regizorul filmului „Mr. Gaga', prezentat la ediţia de anul trecut a BIDFF, Mayo Rodriguez, directoarea festivalului Bestias Danzantes din Chile, şi Florin Fieroiu, unul dintre cei mai cunoscuţi coregrafi români.

Premiile vor fi acordate pentru cel mai bun film (1.000 €), cel mai bun film românesc (1.000 €, oferit de Institutul Cultural Român), inovaţie (500 €) şi pentru favoritul publicului (500 €).

Tomer Heymann va susține un masterclass pe 8 septembrie, de la ora 13.00, la Gallery.

Tot pe 8 septembrie, între orele 19.00 şi 22.00, la Muzeul Naţional de Artă Contemporană, Alex Mirutziu va prezenta, expoziţia personală „No blood bank included' şi performance-ul „Dignity to the unsaid'.

Invitatul special al ediției este Sharon Fridman, celebru coregraf israelian stabilit în Spania. El va aduce pe scena festivalului pe 9 septembrie, performance-ul „Hasta Donde'. Accesul publicului este gratuit. Pe 10 septembrie, la Centrul Naţional al Dansului Bucureşti, în sala „Stere Popescu', spectacolul care l-a consacrat – „Cădere liberă/ Caida Libre'. Biletele pentru acest spectacol sunt epuizate.

Documentarul 'WIM', de Lut Vandekeybus, va fi proiectat în ultima zi a festivalului, de la ora 17.00, la POINT. Pornind de la spectacole, repetiții, interviuri și arhive familiale, Lut Vandekeybus explorează creativitatea neliniștită a fratelui ei, performerul, coregraful și regizorul Wim Vandekeybus.

Informații suplimentare privind programul festivalului și bilete: http://www.bidff.ro/

Spotul oficial al festivalului

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Muzica, filme, carte