Dan Negru amintește că actorul Nae Alexandru fost cel mai tânăr supraviețuitor al cutremurului din 4 martie 1977: „L-au găsit în brațele bunicii”

Imaginile din Turcia cu oameni prinși sub dărâmături au îngrozit întrega lume, iar mai mulți români și-au adus aminte și de tragedia de la 1977, când în România au pierit peste 1.500 de oameni în urma unui cutremur devastator. Acesta a avut o magnitudine de 7,4 grade pe scara Richter și o durată de circa 56 de secunde și a lăsat urme adânci în viața românilor. Dan Negu amintește că marele actor Nae Alexandru a fost cel mai tânăr supraviețuitor al cutremurului din 4 martie 1977 și e un miracol al vieții.

Cutremurele îmi aduc aminte de Nae Alexandru, prietenul meu, actor la Teatrul Tănase. Nae e miracolul! Avea 4 luni în 1977 când blocul în care locuia s-a prăbușit omorându-i familia! Salvatorii l-au găsit în brațele bunicii, moartă, care l-a protejat cu propriul corp și cu propria-i viață. Nae e miracolul vieții…' a scris realizatorul de televiziune Dan Negru pe Facebook.

329108217_576589014361345_7876875437951464351_nSeparatorVEZI FOTOPOZA 1 / 2

Actorului Nae Alexandru a fost cel mai tânăr supraviețuitor al cutremurului din 4 martie 1977. La doar câteva săptămâni după ce a venit pe lume, Nae Alexandru a trecut printr-o mare tragedie: seismul devastator din 77 a părbușit clădirea în care locuia familia sa, iar bunica sa l-a protejat cu propria viață. Salvatorii l-au găsit pe bebeluș în viață, în brațele bunicii care murise protejând cu propriul trup pe cel care astăzi este actorul Nae Alexandru.

Actorul de comedie Nae Alexandru avea, de fapt, doar 6 săptămâni atunci, nu 4 luni, iar brațele bunicii l-au protejat, însă ea și mama lui și-au pierdut viața atunci, iar pe el, salvatorii l-au găsit aproximativ 24 de ore mai târziu.

„E trist ceea ce se întâmplă. Cât de mărunți suntem în fața destinului și în fața divinității, într-o secundă se poate termina tot. În 77, aveam 6 săptămâni. Locuiam în blocul Casata, cunoscutul bloc, iar în 4 martie s-a prăbușit blocul. Eu am fost găsit a doua zi spre seară. Am stat 24 de ore acolo. Eram acolo cu bunica mea și cu mama. Mama mea era telefonistă, avea 27 de ani, lucra la Palatul Telefoanelor. Bunica mea avea 50 de ani. Am fost găsit în brațele bunicii. Am fost la spitalul Grigore Alexandrescu și am fost tratat acolo de o echipă de medici senzaționali, avându-l în frunte pe domnul profesor Vlad Alexandru Ciurea, care este și el cunoscut. Și toți se întrebau dacă rezist. Eram sub o grindă și când au băgat cuva excavatorului, au simțit că e ceva acolo și s-au oprit și au intrat salvatorii. Am avut noroc că am fost alăptat cu puțin timp înainte de mama mea', a povestit Nae Alexandru în emisiunea lui Cătălin Măruță.

Nae Alexandru a aflat la vârsta de 7 ani că femeia care l-a crescut nu este mama sa biologică, ci îi era mătușa. Totodată, actorul nu a ținut niciodată legătură cu tatăl său.

„Șocul foarte mare a fost atunci când mătușa mea, care m-a dus crescut după cutremur, m-a dus la mormântul părinților mei, aveam 7-8 ani. Toată partea de familie din partea tatălui m-a crescut, sora, bunica, nașa. Tata s-a recăsătorit', a explicat actorul.

Mai mult, din cabina sa de la Teatrul Tănase, Nae Alexandru vede exact clădirea în care mama sa a lucrat, însă acesta recunoaște că nu poate urmări ce se întâmplă acum în Turcia.

„Această tragedie care s-a întâmplat în Turcia acum, 50 și ceva de secunde și s-a făcut praf. Atâtea victime, atâția oameni care și-au pierdut familia. Poate sunt și supraviețuitori. Îți mărturisesc, nu am avut curajul să mă uit la televizor și să văd. Am avut imaginile pe internet.

Nici nu vreau să mă uit. Nu pot vedea. E psihologic', a dezvăluit Nae Alexandru.

Totodată, Nae Alexandru a dezvăluit și că viața mamei și a bunicii sale ar fi putut fi salvate, dacă ar fi locuit în casa pe care cea care i-a dat viață a refuzat-o.

„Am avut putere să trec peste acel moment. Copil am fost, n-am conștientizat. Le-am spus și copiilor mei. Probabil că o să scriu o carte. Când mai trec prin Piața Romană, le mai arăt copiilor blocul.

Stăteam la penultimul etaj, 6-7 nu știu sigur. Culmea, mama mea, de la Palatul Telefoanelor, primise o repartiție de casă, dar a lăsat-o pe o colegă care născuse înaintea ei', a adăugat actorul.

Astfel, se speră la astfel de minuni și în Turcia și în Siria, în urma cutremurelor puternice. Sunt mii de morți, iar acțiunile de salvare continuă. Speranțele salvatorilor sunt, ca sub molozul ce a rămas în urma blocurilor, să mai găsească o fărâmă de viață.

Citește și:

Seismolog: Cutremurele din Turcia au deplasat scorța Anatoliei cu 10 metri'

Ce i s-a întâmplat lui Dan Negru în vacanța în India

De ce soția lui Dan Negru nu apare niciodată la TV. Cu ce se ocupă Codruța: „Ce să facă la televizor?'

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
ELLE
Publicitate
Unica.ro
VIVA!
substantial.ro
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Life.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Vedete