DaKino face 19 ani si e verde

De aceea, asumarea unei pozitii de „deget aratator” spre ce se intampla rau din acest punct de vedere, a fost cel putin curajoasa, dar asta nu ne surprinde, DaKINO dovedind ca este un adevarat trend setter de-a lungul istoriei sale.

Editia cu numarul al XIX -lea, care va avea loc intre 27 si 29 noiembrie , isi propune sa duca DaKINO spre o noua treapta a existentei sale: un mesaj ce va face diferenta, un nou spatiu de desfasurare si, mai ales, o voce noua, mai puternica, a celui mai cunoscut si in acelasi timp longeviv festival de film din Bucuresti. Anul acesta DaKINO va invita la Cinema Scala.

Selectia acestui an isi propune sa aduca in atentia cinefilului roman, problemele acute ale mediului,sa incurajeze pro-actiunea,atat a lumii artistice cat si a oamenilor obisnuiti,sa devina prima manifestare eco in cadrul unui Festival de mare amploare si traditie. Sa aduca impreuna oameni din domenii si paturi social diferite interesati de eco activism prin intermediul filmului.

Un scop secundar ale acestiei initiative declarat de Fundatia DaKINO este sa incurajeze alte manifestari ale activismului din aceasta zona avand ca parteneri in cadrul Festivalului Greenpeace, Mai Mult Verde, si alte organizatii pe care vi le vom confirma cat de curand.

Ramane ca dupa cele 3 zile de Dakino, mesajul sa ne ramana puternic in minte: mediul in care traim este o reflectie a oamenilor care il populeaza.

Nu exista efort infim sau neimportant, dar nimic nu e ca efortul comun si hotararea fiintei umane de a face.

DaKINO pastreaza si in acest an cele doua sectiuni competitivedocumentar si scurtmetraj fictiune de data aceasta pe teme ecologice.

Sectiunea paralela a Festivalului va aduce, ca de obicei, in fata publicului filme de neratat, in premiera pe marele ecrane din Romania.

O alta noutate e faptul ca in acest an, la sectiunea de film documentar se va acorda un premiu al publicului spectator. La categoria Competitie Scurtmetraj, se vor acorda doua premii: Trofeul DaKINO si Premiul special al juriului.

Alaturi de Dan Chisu, presedintele Fundatiei DaKINO, L’equipe Gagnante ramane un partener de incredere in calitate de Producator General a acestiei editii, ca de altfel a editiilor din 2007 incoace.

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Stiri