Curtea Veche Publishing lanseaza „Muzica Regelui”

Curtea Veche Publishing lanseaza „Muzica Regelui”

Muzica Regelui, Curtea Veche Publishing
Curtea Veche Publishing continua sa dezvaluie crampeie din viata si gandurile Familiei Regale a Romaniei. CD-ul este lansat cu ocazia celei de-a 90-a aniversari a Regelui Mihai I, pe care Majestatea Sa o va sarbatori pe 25 octombrie.

Muzica Regelui cuprinde melodiile preferate ale Regelui, povesti despre cum Majestatea Sa a descoperit aceste compozitii si cateva scurte prezentari ale unor personalitati marcante ale muzicii, totul ca „un omagiu adus muzicienilor care au facut posibila aceasta muzica si Regelui cu minunata sa personalitate, fiind, totodata, si un gand bun adresat tuturor celor care vor decide sa-si aseze pe raft acest disc.”

Dupa ce veti citi si asculta Muzica Regelui, veti descoperi ca muzica a facut parte dintotdeauna din viata familiei regale, iar dincolo de cele 15 melodii se ascund amintiri dragi ale Regelui Mihai I: de la momentele in care invata sa cante la pian pana la cele in care cunostea compozitori romani valorosi si la cele in care muzica il ajuta sa se regaseasca pe sine.

Principele Radu al Romaniei povesteste cum Regele Mihai I isi aminteste simfonii impresionante sau orchestre care l-au lasat cu lacrimi in ochi. Cat de dificil a fost sa se reintegreze in societatea romaneasca in timpul comunismului, singuratatea, izolarea simtite. Dar si modernitatea vietii de acum, cand Majestatea Sa si Regina Ana a Romaniei asculta CD-uri, privesc pe Youtube si vorbesc cu Principesele pe Skype.

Muzica Regelui, prin povestile si piesele selectate, recreeaza o parte din atmosfera deceniilor trecute: serate muzicale in jurul unui pick-up, muzica clasica, concerte simfonice si bomboane de ciocolata oferite de Yehudi Menuhin la un pranz la vila sa din Elvetia.

CD-ul trimite de la Concertul pentru pian nr. 1 al lui Franz Liszt si opusuri beethoveniene, pana la Bolero de Maurice Ravel, tangourile interpretate de Boston Simphony Orchestra sau muzica usoara a lui Bing Toate inregistrarile reunite pe CD provin din Arhivele Radio Romania.

Muzica Regelui reprezinta a doua initiativa a Familiei Regale de a dezvalui publicului amanunte ce nu pot fi gasite in nicio carte de istorie. Prima dintre ele, Cartea Regala de bucate a ASR Principesa Margareta a Romaniei, publicata in noiembrie anul trecut de Editura Curtea Veche, s-a bucurat de un foarte mare succes, fiind cea mai bine vanduta carte a anului 2010.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Publicitate
Huff
VIVA!
Retete
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Stiri