Sărutul are beneficiile sale atunci când doi oameni se iubesc. Hormonii fericirii sunt activați, însă un medic a spus că un sărut pasional poate ajuta, de asemenea, la îndepărtarea infecțiilor urâte.
Potrivit The Sun, Dr. Alan Carr a declarat că sărutul este un tratament grozav pentru dinți. El i-a îndemnat pe oameni să se sărute mai des și să acorde o atenție deosebită pentru a pune un pic mai multă pasiune.
„Sărutul, în special sărutul pasional, promovează producția de salivă care, la rândul său, vă menține sănătatea gurii, a dinților și a gingiilor”, a spus el.
Deși nu putem ignora faptul că sărutul implică schimbul de salivă cu altcineva, Dr. Carr a spus că bacteriile din gură nu sunt întotdeauna un lucru rău.
„Unele organisme din saliva ta pot ajuta, de fapt, la diminuarea creșterii bacteriilor. Astfel de organisme pot opri creșterea bacteriilor responsabile de aftele bucale sau a unor bacterii streptococice care ar putea juca un rol în cariile dentare”, a spus el, potrivit sursei citată anterior.
Expertul a adăugat că sărutul poate stimula, de asemenea, sistemul imunitar, expunerea la bacteriile sănătoase consolidând, de asemenea, rezistența organismului la organismele infecțioase.
„80 la sută din bacteriile salivare sunt comune tuturor, doar 20 la sută sunt unice pentru tine. Sărutul stimulează organismul să creeze anticorpi, oferind un viitor ajutor în lupta împotriva infecțiilor dăunătoare', a adăugat acesta.
Un alt dentist a spus că ar trebui ca oamenii să se sărute timp de patru minute pe zi, pe lângă periajul și folosirea aței dentare.
Dr. Khaled Kasem, ortodontolog, a declarat că saliva neutralizează acizii care se așează pe dinți, ceea ce ajută la reducerea riscului de apariție a cariilor dentare. De asemenea, poate spăla bacteriile de pe dinți pentru a reduce placa orală încăpățânată.
„Așadar, continuați să vă sărutați dacă doriți o respirație plăcută și dinți sănătoși”, a adăugat el.
Cu toate acestea, este foarte important ca partenerii să fie sănătoși și să nu aibă răni în jurul buzelor sau al gurii, deorece există riscul ca afecțiunea să fie contagioasă.
Foto: 123RF