Cum se pot obţine despăgubiri prin poliţa Casco?

Cum se pot obţine despăgubiri prin poliţa Casco?

Cum se pot obţine despăgubiri prin poliţa Casco?

Procesul de obţinere de despăgubiri arată în linii mari în felul următor, indiferent de compania de asigurări la care a fost încheiată poliţa:

– după ce are loc accidentul, este anunţată societatea de asigurare în maxim 48 de ore

– şoferul se prezintă personal la cea mai apropiată agenţie a companiei de asigurări la care are Casco, unde va depune o declaraţie referitoare la evenimentul care a dus la apariţia daunelor la maşină. Va oferi informaţii referitoare la respectivul eveniment, cum ar fi: data, locul accidentului, împrejurările, dacă au fost implicate şi alte autovehicule, care sunt pagubele care au rezultat.

De asemenea, şoferul trebuie să prezinte şi procesul verbal realizat de agentul de poliţie prezent la faţa locului.

– va fi realizat un proces verbal şi de către un reprezentant al societăţii de asigurare, la care va participa şi asiguratul, precum şi un reprezentant al service-ului în care se vor face reparaţiile necesare

– în urma constatării, societatea de asigurare îşi dă acordul pentru începerea reparaţiilor maşinii

– asiguratorul deschide un dosar de daună

– este efectuată reparaţia, iar service-ul trimite către compania de asigurări devizul de reparaţie, care cuprinde costurile legate de piesele folosite, la care se adaugă şi costul manoperei

– se încheie dosarul de daună, iar asiguratorul plăteşte către service contravaloarea reparaţiilor efectuate

Despăgubiri mari = preţuri mai mari pentru şoferi

Despăgubirile mari pe segmentul Casco îi afectează implicit tot pe şoferi, care vor fi nevoiţi să plătească prime de asigurare mai scumpe.

În 2012, rata despăgubirilor pe segmentul Casco a înregistrat o creştere de 25%, aspect care pe termen lung afectează şi preţul plătit de şoferi pentru acest tip de asigurare.

Şi valoarea daunelor plătite pe segmentul de RCA a fost mai mare anul trecut cu 33%, comparativ cu anul 2011, ajungându-se la valoarea de 469,75 milioane de lei, deşi valoarea primelor brute subscrise a crescut cu 3%, conform UNSAR.

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Publicitate
Huff
VIVA!
Retete
Baby
TV Mania
Sfatul parintilor
Mai multe din Familie- casa