Cum se îngrijesc magnoliile

Cum se îngrijesc magnoliile, mai ales acum primăvara când înfloresc? Dacă nu vrei să le admiri doar prin parcuri și grădini, plantează-le în fața casei, împreună cu alți arbuști decorativi care înfloresc timpuriu și sunt ușor de îngrijit.

Magnolia soulangeana

Este cel mai bătrân soi de magnolie europeană (un hibrid care a apărut în Europa pe la 1820). Florile în formă de cupă (albe, roz sau roz-purpurii) se formează chiar iarna târziu, continuându-și înflorirea până la mijlocul primăverii.

Magnolia kobus

Magnoliile (Magnolia species) sunt originare din Asia de Est și America de Nord. Magnolia kobus este o specie japoneză cu frunze aromate, foarte cunoscută la noi. Florile apar primăvara devreme, înaintea frunzelor.

Magnolia liliiflora

Este un arbust cu frunze căzătoare, de un verde închis și pufoase pe partea inferioar. Florile – parfumate, purpurii la exterior și alburii în interior- apar odată cu frunzele, de la mijlocul primăverii pâna spre mijlocul verii.

Magnolia stellata

Este mai puțin cunoscută la noi, dar foarte frumoasă și ușor de adaptat. Florile sale în formă de stea sunt relativ insensibile la îngheț și apar înaintea frunzelor. Întrucat ea crește foarte încet, o poți cultiva și în ghiveci.

Cum se îngrijesc magnoliile

  • Plantează-le într-un loc însorit sau semiumbrit, dar neapărat ferit de vânt. O curte interioară este ideală. Aici poate înflori și de mai multe ori pe an.
  • Solul în care le vei planta trebuie să fie bogat în substanțe nutritive, bine drenat și foarte puțin acid. Menține umiditatea lui la un nivel constant.
  • Rădăcinile magnoliilor sunt foarte sensibile. Nu săpa prea adânc în jurul lor. Alege, de la bun început, un loc permanent pentru magnolie, fiindcă este contraindicat să o transplantezi – rădăcinile i-ar putea fi afectate. Este foarte rezistentă la boli și dăunători.

16 plante nelipsite din gradina sau balcon

Plante exotice pentru casa ta

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
ELLE
Publicitate
Unica.ro
VIVA!
substantial.ro
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Life.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Timp Liber