Cum să scapi de ploșnițe?

Nimic nu este mai neplăcut decât să dormi într-un pat plin de mici insecte care mușcă, cum ar fi „celebrele' ploșnițe.

Ploșnițele sunt insecte mici din genul Climex care trăiesc adesea pe mobilă sau pe așternuturi și se hrănesc cu sânge. Mușcăturile lor pot provoca mâncărimi și erupții cutanate, dar de obicei nu cauzează probleme grave de sănătate.

Deși nu sunt periculoase, ele pot provoca disconfort și stres extrem dacă ești mușcat de ele. Puii de ploșniță, care sunt cunoscuți sub numele de nimfe, își schimbă pielea de cinci ori înainte de a ajunge la vârsta adultă și au nevoie de o masă de sânge înainte de fiecare schimbare. De obicei, acestea sunt transportate în casă înainte de a se multiplica și de a provoca o infestare.

Cum să scapi de ploșnițe?

Poate fi extrem de dificil să scapi de o infestare, așa că cel mai bine ar fi să apelezi la ajutorul unui profesionist. Odată intrate în ele în casa ta, ploșnițele de pat se pot răspândi rapid din cameră în cameră. Dacă durează prea mult timp pentru a identifica problema, acestea ar putea să îți contamineze complet casa.

Potrivit The Sun, iată ce ar trebui să faci pentru a scăpa de gândacii de pat:

  • Dacă bănuiești că ai fost infectat, primul lucru pe care trebuie să îl faci este să schimbi lenjeria patului și să speli cearșafurile și păturile în apă la 60C, înainte de a le usca la tambur timp de cel puțin 30 de minute.
  • Mai bine, scapă de ele cu totul, învelindu-le în saci de gunoi și aruncându-le într-un coș de gunoi.
    Asigură-te că fie arunci salteaua, fie că o aspiri bine, precum și covorul de sub pat. Apoi, asigură-te că scoți aspiratorul afară și arunci conținutul.
  • Deoarece 30% dintre ploșnițe trăiesc în cadrul patului și în căpătâiul patului, este vital să le cureți bine și pe acestea.
  • În timp ce aspirarea va scăpa de gândaci, nu va scăpa de ouă. Pentru a face acest lucru, va trebui să ștergi peste tot cu un pesticid bun.

Ploșnițele sunt de obicei de culoare maro, galben închis sau roșu. Acestea sunt plate și de formă ovală. Insectele adulte sunt mici, aproximativ de mărimea unei semințe de măr.

Foto: 123RF

Septembrie este o lună ca o bornă de hotar, este luna ce deschide ușa toamnei, cu vreme schimbătoare, capricioasă dar, probabil, așteptate de mulți, stropi binecuvântați de ploaie. Începem toamna în forță, dărâmăm mituri și învățăm de la specialiști să ne ferim de capcane și pericole care ne pot pune sănătatea sub imperiul riscului.

E important pentru sănătatea ta să știi ce este colesterolul, când devine periculos și cum îl poți menține între valori normale. Este prietenul și, în același timp, dușmanul nostru. Prieten, pentru că este indispensabil bunei funcționări a organismului; dușman, pentru ca se depune pe arterele noastre, ajungând să le obtureze.

Ce efecte are Sindromul Instagram? „Imaginea perfectă, dar falsă, lipsită de o poveste, nu poate construi o familie, pentru că nu poate stârni în bărbat decât dorințe sexuale ce se consumă mult prea repede' – Psiholog Constantin Cornea

Fenomenul de ghosting afectează din ce în ce mai mulți oameni, și, cel mai adesea, își are rădăcinile în insecuritățile și problemele celui care fuge, nu în comportamentul celui părăsit.

Interviu în exclusivitate:

Prof. Dr. Gheorghe Peltecu, specialist în obstetrică-ginecologie: “Excesul operațiilor cezariene fără o indicație medicală a început să își arate efectele nocive”

https://magazines.ringier.ro/brands/avantaje/

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ELLE
Libertatea
Unica.ro
VIVA!
substantial.ro
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Diverse