Cum să reaprinzi pasiunea în cuplu!

Cum să reaprinzi pasiunea în cuplu!

538LUNRelația ta nu mai e ce-a fost și ai început să guști din singurătatea în doi? Stop!

1. Ieșiți din zona voastră de confort și încercați experiențe noi împreună!

Dopamina e una dintre substanțele care, eliberată de corpul tău, te va face să te simți excelent și e unul dintre combustibilii principali ai atracției.

E eliberată în creier atunci când ai parte de experiențe noi, de aceea la începutul unei noi relații te simți atât de atrasă de noul partener.

În timp, faptul că ajungi să îl cunoști mai bine și previzibilitatea activităților voastre comune pot face ca nivelul dopami-nei să scadă, de aici și senzația că nu mai ești îndrăgostită.

Poți face ca dopamina să-ți invadeze din nou corpul încercând lucruri noi alături de partener (cursuri, noi poziții sexuale, yoga, parapantă, orice, atât timp cât este ceva nou). Veți vedea că veți resimți emoțiile primelor întâlniri.

2. Fă sport

Dacă vrei să-ți retrezești dorința in-tensă din primele zile împreună, atunci fugi la sală!

Cercetătorii americani au descoperit că femeile care fac cel puțin trei ore de sport pe săptămână sunt mult mai satisfăcute sexual decât cele sedentare. Nu prea îți face plăcere banda de alergat? Ce-ai spune dacă ai înlocui-o cu un pic de jogging în doi?

O plimbare în ritm alert de 25 min după cină vă poate crește amândurora libidoul plus că veți avea ocazia să purtați o conversație în liniște.

3. Ascultă-ți iubitul

În primele zile ale relației erai atentă la fiecare cuvințel al lui, dar în ultima vreme, îl asculți doar cu o ureche, mai mult ocupată cu treburile casnice sau cu verificarea mesajelor. Ți se pare un scenariu cunoscut, nu-i așa? Ce ar fi să reîncepi să-l asculți cu tot corpul în timp ce te oprești din ceea ce faci, îți întorci privirea spre el și pur și simplu să-l asculți? Încearcă să nu-l întrerupi. Bărbații se simt flatați de atenția iubitei și cel mai probabil și partenerul tău se va simți copleșit, se va opri din ce spune și pur și simplu te va săruta.

4. Fii cochetă

Un alt studiu a arătat că femeile afla-te într-o relație serioasă petrec jumă-tate din timpul pe care îl petreceau atunci când erau singure, aranjându-se.

Timpul mediu dedicat aranjatului e de 42 de minute pentru o femeie singură și de 24 de minute pentru o una măritată. Dacă abia aloci 5 min.pentru a te aranja, e vremea să te privești mai mult în oglindă! Răsfățul zilnic, aranjatul și machiajul sunt în primul rând pentru tine, pentru ca tu să te simți bine în pielea ta.

Scoate-ți cosmeticele și răsfață-te! Nu-ți mai păstra hainele cele mai frumoase în dulap pentru evenimente speciale, ci poartă-le și acasă. S-ar putea ca el să nu observe că te aranjezi mai mult, dar cu siguranță va observa schimba-rea din atitudinea ta și faptul că ai mult mai multă încredere în tine.

5. De ce să nu flirtezi?

Te-ai gândit vreodată să-ți folosești telefonul mobil pentru a reaprinde pasiunea în relația ta? Mesajele text reprezintă cel mai la îndemână mod în care ai putea să flirtezi pentru că sunt scurte, simpatice și se trimit ins-tant. Ce ar fi să începi prin a-i trimite partenerului tău un mesaj în care să-i spui ce bine arată azi sau orice alt compliment simți că i-ai putea face.

Ia-ți câteva minute să te gândești ce anume iubești la el și spune-i și lui. După ce-l încălzești puțin, ce-ar fi să treci și la mesaje mai îndrăznețe? Obișnuiește să-i trimiți câte un mesaj de apreciere în fiecare zi, mai ales dacă l-ai învățat cu cele prozaice „Nu uita să iei pâine!

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ziareonline.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Relatii