Cum să organizezi o petrecere de neuitat: 3 pași simpli

Cum să organizezi o petrecere de neuitat: 3 pași simpli

Planificarea unei petreceri presupune timp, creativitate și spirit organizatoric. Dacă îți dorești să pui la cale un eveniment pe care invitații să-l țină minte multă vreme de acum înainte, este important să fii atent la fiecare detaliu, astfel încât oaspeții să se simtă bine din primul minut și până la final.

Deși să organizezi o petrecere ar putea părea la prima vedere un lucru simplu de făcut, toate aspectele organizatorice s-ar putea să te copleșească, mai ales dacă nu ai un plan bine pus la punct. Iată, așadar, de ce detalii să ții cont, dacă îți dorești să planifici o petrecere de neuitat.

1. Data, locul și tema

Primele aspecte pe care trebuie să le stabilești când începi să faci planul pentru organizarea unei petreceri se referă la data, locul și tema acesteia. Deși este evenimentul tău, ai nevoie de invitați care să întrețină atmosfera, drept urmare este esențial să alegi o zi care să le convină celor mai mulți dintre prietenii tăi.

Verifică în ce perioadă se află în localitate, când e ziua în care au mai puține lucruri de făcut și ce oră ar fi convenabilă pentru cei mai mulți dintre invitați. De asemenea, locul pe care îl alegi pentru organizarea petrecerii este la fel de important. În funcție de numărul de invitați și de tema aleasă pentru eveniment, găsește un spațiu în care să poți să îți pui în aplicare toate ideile pentru organizarea acestei petreceri.

2. Mâncarea, băutura și muzică

Ce ar fi o petrecere fără mâncare, băutură și muzică? E drept că invitații sunt cei mai importanți, dar e greu să întrețină atmosfera „pe uscat. Dacă e o petrecere în aer liber, poate că prietenii tăi vor să se implice în pregătirea gustărilor. Legume și carne puse pe gratar, cartofi copți, bezele, discuții, râsete și multă voie bună.

Nici nu îți vei da când a trecut timpul și mâncarea a fost pregătită. Prepararea carnii perfecte de care te-ai preocupat atât de mult se va fi rezolvat mai rapid decât ai fi crezut. Așadar, dacă ai prieteni bucătari sau cărora le place să fie chefi la petreceri, trece-i primii pe lista de invitați. 

Pasul doi: cumpără băutură pentru toate gusturile (alcool, răcoritoare și multă apă plată). Și nu în ultimul rând, asigură-te că muzica și sistemul de sonorizare sunt de cea mai bună calitate. Ringul de dans vă așteaptă!

3. Invitații, confirmări și reminder

În funcție de cât de mare e petrecerea pe care o organizezi și ce buget ești dispus să aloci, poți alege modul în care să-ți anunți prietenii. E-mail, event pe Facebook, o invitație tipărită, un mesaj pe WhatsApp sau un simplu apel telefonic. Indiferent de metoda pe care o alegi, nu pierde din vedere faptul că trebuie să îi anunți din timp (cu cel puțin o lună înainte) și să le ceri să-ți confirme prezența.

Numărul de persoane care participă la petrecere te ajută să îți faci o idee în privința locului pe care să-l alegi, dar și a alimentelor și băuturilor pe care să le pregătești. Apoi, cu câteva zile înainte de marele eveniment, trimite-le un reminder, pentru a te asigura că nu au uitat de petrecerea ta. 

La final, cerința obligatorie pentru participarea la o petrecere este buna dispoziție, astfel încât să se creeze o atmosferă de neuitat. Și nu uita să faci cât mai multe fotografii, care îți vor aminti peste ani de acest moment special în care te-ai distrat împreună cu prietenii și familia. 

Material realizat cu sprijinul philips.ro

Sursă foto: Jacob Lund/ Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
Libertatea
Retete
Baby
ELLE
VIVA!
Shtiu.ro
Diva Hair
Huff
Sfatul parintilor
TV Mania
Mai multe din Diverse