Cum să organizezi o excursie de neuitat de Sărbători

Cine a spus că trebuie să rămâi acasă de Sărbători? Desigur, ar fi ideal să poți petrece cea mai frumoasă perioadă din an alături de familie și prieteni, dar ce ar fi dacă ai organiza o excursie cu mașina în care să îi iei pe cei mai dragi oameni?

În felul acesta, poți scăpa de grija gătitului, a ornării locuinței tale, unde se presupune că i-ai putea invita pe toți, și a curățeniei de după. Așa că rezervă-ți câteva clipe să pui la cale un plan pentru o vacanță de care să îți amintești mult timp de acum încolo. Care sunt pașii pe care trebuie să îi urmezi, ca să fie totul organizat și singura ta grijă să fie ce locuri noi vei vizita, acolo unde veți ajunge?

Stabilește destinația

Mai întâi de toate, ia Internetul la puricat și alege o destinație care să vă încânte pe toți. Dacă familia sau prietenii tăi sunt pasionați să ajungă într-un loc în care spiritul sărbătorilor se regăsește în toate vitrinele magazinelor, ar fi indicat să alegi un oraș cunoscut pentru piețele de Crăciun pe care le organizează.

Capitalele europene sunt într-o continuă competiție, de la an la an, și se „bat' pe cele mai frumoase lumini din centru, cele mai bine organizate târguri și cele mai interesante decoruri din locurile publice, de care te poți bucura și tu. La piețele de Crăciun te așteaptă vinul fiert delicios, turta dulce apetisantă și multe idei de cadouri pe care le poți face celor cu care mergi în vacanță. Budapesta, Praga, Viena, Bratislava, Berlin, Paris, alege oricare din aceste destinații, ca să fii mai aproape de Moș Crăciun.

Pregătește mașina

Indiferent care va fi alegerea ta în ceea ce privește destinația, vei avea de parcurs un drum lung, iar mașina va fi mâna ta dreaptă. În primul rând pentru că vei reuși să economisești bani, alegând acest mijloc de transport, în loc să mergi cu avionul. O altă veste bună este că vei putea pune mai multe genți în portbagaj, decât ai avea voie să iei cu tine la cală sau în cabină.

Însă pentru toate acestea, va trebui să te ocupi de verificarea ei, înainte să pleci la drum. E recomandat să dai o fugă cu mașina în service și să treci în revistă toate părțile acesteia, ca să te asiguri că vacanța ta nu va fi întreruptă de o defecțiune. Dacă nu mai ai timp de pierdut și ai nevoie să schimbi urgent ceva din componentele autoturismului, poți oricând comanda acasă piese auto online și nu mai rămâne decât să mergi cu ele la mecanicul în care ai încredere, ca să le schimbe pe cele vechi. Astfel, vei ajunge în siguranță în locul în care îți vei petrece sărbătorile.

Nu uita de distracție

Probabil vei ajunge să vizitezi cele mai importante obiective turistice din orașele pe unde vei trece, însă trebuie să te gândești și la partea de la finalul zilei, când veți vrea să continuați distracția.

Ca să nu vă plictisiți, luați cu voi câteva board game-uri, cum ar fi jocurile de Rummy, Scrabble, Dixit sau Catan, care vă vor ține ocupate câteva ore bune. Puteți forma echipe și juca unii împotriva celorlalți, ca să fie și mai interesant, iar competiția să provoace râsete.

Înainte să vă culcați, puteți să cunoașteți împrejurimile, să vă plimbați pe cele mai cunoscute străzi din localitatea unde sunteți cazați sau să serviți un pahar cu vin într-un restaurant renumit din zonă.

Vacanța ta de Crăciun merită o reîmprospătare, așa că dă o fugă și bucură-te de magia sărbătorilor, avându-i aproape pe cei pe care îi iubești.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Timp Liber