Antrenorul Valentin Vasile ne arată cum să ne încălzim corect înainte de antrenament


Valentin Vasile este antrenor de fitness care a făcut o pasiune pentru modul în care poate fi remodelat corpul uman, folosindu-ne doar de exerciții fizice și de alimentație. Este specialist în nutriție sportivă și nutriție pentru pierderea în greutate. Este autorul cărții 'Stil de viață, nu dietă!' și a recent lansatei lucrări 'confesiunea unui nutriționist' – mecanismele interioare ale slăbitului. Este antrenor personal la Revvolution Studio, un loc preferat al vedetelor, precum Virgil Ianțu, Adi Despot, Feli Donose.

Valentin Vasile susține că succesul unui antrenament este dat de încălzirea pe care trebuie să o facem în prealabil. Sunt două metode de încălzire care ar trebui să preceadă orice antrenament:

1. Încălzirea generală – se face prin alergare ușoară

2. Încălzirea specifică, pe grupuri de articulații

Pentru brațe, fă mișcări de rotație înainte și înapoi. Pentru spate, câteva mișcări laterale de răsucire vor pune în mișcare grupurile de mușchi, fără să forțăm coloana vertebrală. Dacă ai probleme cu spatele, fă mișcarea doar din brațe. Urmează mișcări de rotație pentru încheieturile mâinii, făcute cu pumnii strânși. Pentru coapse, fă câteva exerciții de flexare a genunchilor, urmate de mișcări de rotație pentru genunchi. La final, alergare ușoară timp de 1 minut.

Nu uita să fii bine hidratat în timpul antrenamentelor.

Citește și Antrenorul Valentin Vasile ne ajută să avem un tonus fizic excelent și vei afla care este cantitatea optimă de apă pe care trebuie să o consumi la antrenamente.

A consemnat Daniela Palade Teodorescu

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Publicitate
Huff
VIVA!
Retete
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Video