Cum să îți cureți cuptorul fără efort

Cuptorul se poate curăța fără efort și doar cu ingrediente netoxice, pe care le ai deja la tine în bucătărie. Încearcă această metodă și sigur nu vei regreta!

femeie-cuptor

 foto femei care curăță cuptor via Shutterstock

De ce să apelezi la produse toxice pentru curățarea cuptorului în loc să folosești un truc simplu? Ai nevoie doar de două ingrediente: oțet alb și bicarbonat de sodiu. Astfel, nici sănătatea ta nu mai este pusă în pericol, dar nici reziduurile toxice nu mai sunt o sursă de îngrijorare.

După ce ai scos grilajul din cuptor, amestecă o jumătate de cană de bicarbonat de sodiu cu câteva lingurițe de apă, până se face o pastă mai groasă, dar care se poate întinde ușor, cu o paletă de plastic sau cu mâna.

Mai departe, îmbracă interiorul cuptorului cu un strat subțire din această pastă de bicarbonat de sodiu – însă ai grijă, dacă ai cuptor electric, nu da și pe elementele care se încălzesc. Apasă bine cu mâna și întinde pasta cât mai eficient. Dacă este destul de murdar cuptorul, aceasta va prinde o culoare ușor maronie. Lasă amestecul să stea peste noapte, apoi ziua următoare curăță pasta de bicarbonat de sodiu cu o cârpă umedă.

După ce ai reușit să îndepărtezi bicarbonatul de sodiu, toarnă un pic de oțet alb într-un pulverizator și pulverizează interiorul cuptorului – trebuie să faci asta pentru a putea îndepărta orice urmă de bicarbonat de sodiu din cuptor (bicarbonatul de sodiu reacționează cu oțetul și face spumă).

Îndepărtează oțetul cu o cârpă umedă, curată, și apoi mai șterge o dată interiorul acestuia.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Diverse