Cum să ai apă caldă la preţuri mici!

Cum să ai apă caldă la preţuri mici!

boiler-electric-ariston-pro-r-100-vts_1583 (1)Soluţii pentru încălzirea ambientului, dar mai ales pentru încălzirea apei, sunt multe. Poţi să beneficiezi de apă caldă şi căldură dacă faci parte dintr-un sistem centralizat de distribuţie sau poţi să te încălzeşti în mod independent cu ajutorul unei centrale termice. Există însă şi situaţii când nu poţi să ai acces la niciuna dintre aceste doua alternative din diferite motive. Ce faci în acest caz?

E simplu, îţi instalezi un boiler! Acesta îţi poate furniza apă caldă în funcţie de nevoile locuinţei tale.
Înainte să-l cumperi trebuie să ştii totuşi câte ceva despre boilere în general.

Pe piaţă sunt două tipuri mari de boilere, boilerele cu rezervor şi boilerele fără rezervor, numite şi încălzitoare instant de apă.

Boilere fără rezervor – Încalzitoare instant de apă

Încălzitoarele instant de apă ocupă puţin spaţiu datorită faptului că nu au un rezervor. În interiorul acestor încălzitoare există o conductă prin care trece apa şi care este în contact direct cu un element de încălzire. Elementul de încălzire asigură o creştere (aproape) instantanee a temperaturii apei, de unde şi numele acestui sistem. Acest tip de boiler asigură un debit mai mic de apă, în special între 10 şi 30 litri pe minut, în funcţie de capacitate. Din acest motiv ele sunt de cele mai multe ori instalate în bucătării pentru că pot furniza o cantitate optimă de apă caldă pentru treburile gospodăreşti fără a cheltui' mulţi bani.

Boilere cu rezervor

Deşi boilerele cu rezervor sunt disponibile în diferite mărimi, de la cele mici, cubice, de 10L, până la cele mari, cilindrice, de 100L sau mai mult, principiul de funcţionare este acelaşi. Toate sunt dotate cu un rezervor încălzit prin intermediul unor rezistenţe electrice. Elementul de încălzire se află la baza rezervorului. Rezervorul este alimentat cu apă rece în partea de jos, cea care este aproape de elementul de încălzire. În partea superioara a rezervorului se acumulează apă caldă, de acolo pornind şi conducta care duce apa caldă în reţeaua din casă.

În afară de dimensiunea rezevorului mai există diferenţe şi la modul de încălzire şi anume boilerele mixte care permit cuplarea la două surse de caldură şi sunt de două feluri:

 Boilere termo-electrice, care pot fi legate în circuit cu o centrală termică şi pot funcţiona alternativ cu două surse de energie: electricitate – în perioada de vară sau prin agent termic din circuitul de încălzire (racordat la serpentina boilerului) produs cu ajutorul unei centrale termice.
 Boilerele cu alimentare pe lemne şi electricitate. Modelele performante de acest tip permit încărcarea simplă şi a unei cantităţi de lemne datorită construcţiei speciale a focarului. Astfel poţi folosi două surse alternative de energie pentru încălzirea apei.

Ţi-am prezentat câteva sfaturi şi informaţii despre alegerea boilerului perfect pentru căminul tău. Ca să-ţi facem alegerea şi mai uşoară iată şi un catalog cu boilere la pret mic.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ziareonline.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Stiri