Cum s-au descurcat absolvenții de liceu la cea de-a doua probă a examenului de Bacalaureat 2018?


Absolvenții de clasa a XII-a au trecut astăzi din nou prin emoțiile examenului de Bacalaureat 2018. În funcție de profilul pe care l-au urmat în cei patru ani de liceu, elevii au avut de rezolvat subiecte la matematică sau la istorie.

Cea de-a doua probă a examenului de Bacalaureat 2018, proba obligatorie a profilului, a început la ora 9, elevii având la dispoziție 3 ore pentru rezolvarea subiectelor.

Cum s-au descurcat absolvenții de liceu la cea de-a doua probă a examenului de Bacalaureat 2018?

După cele trei ore petrecute în sala de examen, mulți dintre elevi au ieșit cu zâmbetul pe buze, așteptându-se să obțină note mari la proba obligatorie a profilului. Cu toate că mulți dintre elevi sunt de părere că subiectele au avut un nivel mediu și că era nevoie de o pregătire minimă pentru a obține o notă satisfăcătoare, au existat și absolvenți puși în dificultate de anumite cerințe.

Dacă în alți ani subiectele primite la examen au fost mult mai ușoare decât cele de la simulări, în acest an, elevii de liceu au catalogat cerințele ca fiind la același nivel cu cele de la simulări sau poate chiar mai grele.

Examenul de Bacalaureat 2018 continuă și mâine cu proba la alegere. Elevii de la profilul real vor susține examenul de Bacalaureat la Informatică, Chimie, Fizică sau Biologie, iar cei de la uman vor rezolva cerințele subiectelor la Geografie, Filosofie, Sociologie, Psihologie, Logică.

Primele note vor fi afișate pe 4 iulie, atât la avizierul centrelor de examen, cât și pe site-ul Ministerului Educației. Contestațiile pot fi depuse pe 4 iulie, între orele 12:00-16:00, notele finale urmând să fie publicate pe 9 iulie.

Urmărește materialul video de mai sus pentru a vedea cum s-au descurcat absolvenții de liceu la cea de-a doua probă a examenului de Bacalaureat 2018.

Foto: shutterstock.com

Citește și:

Subiecte BACALAUREAT 2018 istorie. Uite care este baremul de corectare

Subiecte BACALAUREAT 2018 matematică. Cum arată cerințele și care este baremul de corectare?

Primele impresii după examenul de Bacalaureat la Limba și literatura română! Cât au învățat elevii de la clasa a XII – a în 2018?

 

 

 

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ziareonline.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Educatie