Primele impresii după examenul de Bacalaureat la Limba și literatura română! Cât au învățat elevii de la clasa a XII – a în 2018?


Astăzi a fost o zi cu emoții pentru absolvenții de claselor a XII – a. Luni, 25 iunie, au susținut prima probă scrisă de la examenul de Bacalaureat 2018 și anume proba la Limba și literatura română.

Indiferent de profilul liceului terminat, proba la limba română a fost obligatorie pentru toți elevii. Astfel, anul acesta s-a dat la subiectul al treilea genul liric, atât la profilul real, cât și la profilul uman. Examenul la Limba și literatura română a început la ora 09:00 și a durat trei ore. Subiectele au fost structurate în trei părți, iar fiecare dintre ele valora câte 30 de puncte, iar 10 puncte vor fi alocate din oficiu.

Primele impresii după examenul de Bacalaureat 2018 la Limba și literatura română

La profilul real, la subiectul al treilea, elevii au avut de ales între autorii Mihai Eminescu şi Tudor Arghezi, la Limba și literatura română la Bacalareaut 2018. Astfel, ei puteau să aleagă „Luceafărul' sau „Floare Albastră' a lui Mihai Eminescu. O altă opțiune erau operele lirice „Flori de mucigai' sau „Testament' ale lui Tudor Arghezi.

La profilul real, la primul subiect, absolvenții de clasa a XII-a au avut de explicat o secvență dintr-un text semnat de Anton Holban, respectiv „Note de călătorie'. Tot la profilul real, a mai fost dat de realizat un text argumentativ dacă oamenii mai apreciază sau nu locul în care trăiesc. O altă cerință a fost aceea de a explica rolul notațiilor autorului Mihail Sebastian la opera „Ultima oră'.

La profilul uman, la subiectul al treilea la Limba și literatura română la Bacalareaut 2018, elevii au avut de ales între Ion Barbu și Lucian Blaga. Opțiunile elevilor au fost următoarele: „Riga Crypto și lapona Enigel' de Ion Barbu sau „Eu nu strivesc corola de minuni a lumii' de Lucian Blaga.

În jurul orei 11 și jumătate, au început să iasă din sălile de examen primii elevi de la Liceul teoretic C. A. Rosetti din București. Cu multe emoții, dar și cu zâmbetul pe buze că au scăpat de prima încercare grea, majoritatea absolvenților cu care am stat de vorbă, ne-au povestit că au fost destul de mulțumiți de ce subiecte s-au dat, dar și de ce au scris în foile de examen.

Află mai multe detalii, urmărind materialul video de mai sus!

Mihaela Tudor

Foto și video: Robert Hanciarec

Citește și:

Subiecte Bacalaureat Română 2018, profil real. Ce au avut elevii de rezolvat la Limba și literatura română și care este baremul de corectare?

Subiecte Bacalaureat Română 2018, profil uman. Ce au avut elevii de rezolvat la Limba și literatura română și care este baremul de corectare?

Top 10 cele mai bune licee din țară! Unde sunt cele mai mari medii de admitere

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ziareonline.ro
CSID
Descopera.ro
Libertatea
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Huff
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Educatie