Cum s-ar putea schimba examenul de Bacalaureat? Ministrul Educației dorește introducerea unei noi sesiuni de examinare

sesiune nouă de Bacalaureat

De-a lungul timpului, examenul de Bacalaureat a suferit mai multe modificări, iar pentru anul 2018, Ministrul Educației, Liviu Pop, ia în calcul introducerea unei noi sesiuni de examinare. 

Într-un interviu acordat Agerpres, Ministrul Educației, Liviu Pop, a vorbit despre utilitatea introducerii unei noi sesiuni a examenului de Bacalaureat, care să fie organizată în iarnă, mai exact în lunile decembrie, februarie.

“Este o discuție de a introduce o nouă sesiune de bacalaureat și eu cred că este necesară. Cât de utilă este sesiunea din august, deja știm. Am văzut în ultimii zece ani de zile câți absolvenți s-au prezentat în august și câți au luat examenul de bacalaureat. Și anul acesta am avut un număr mare de persoane care s-au înscris și totuși prezența a fost foarte, foarte mică. Din punctul meu de vedere, cred că un examen de bacalaureat, o altă sesiune ar trebui organizată undeva în decembrie, poate februarie fiind vacanța de iarnă.”, a spus Ministrul Educației, Liviu Pop, potrivit agerpres.ro.

În plus, Liviu Pop a afirmat că legea permite introducerea unei noi sesiuni de Bacalaureat și chiar dacă deocamdată nu este nimic oficial, iar această măsură este doar la stadiul de discuție, această posibilitate este luată în calcul. Cu toate acestea, modificările nu se vor aplica în cazul celor ce susțin examenul în acest an, pentru promoția 2017-2018, examenul de Bacalaureat având doar două sesiuni, cea din vară și cea din toamnă. Chiar dacă această măsură va fi introdusă în anul 2018, ea nu va intra în vigoare în anul ce urmează.

Foto: shutterstock.com

Citește și:

Rezultat surprinzător în sistemul universitar! Care este cea mai performantă universitate din România

Tot ce trebuie să știi despre campania „desființați recreațiile'. Ce înseamnă și ce fenomen dorește să scoată în evidență?

Veste bună pentru elevi. Modelele de subiecte pentru Evaluarea Națională și Bacalaureat 2018 au fost publicate

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
Libertatea
Retete
Baby
ELLE
VIVA!
Shtiu.ro
Diva Hair
Huff
Sfatul parintilor
TV Mania
Mai multe din Educatie