Ar putea fi una din meseriile viitorului!

Nu putem să nu ne întrebăm dacă tinerii noii generații vor ști să-și aleagă meseriile în funcție de propria viziune asupra succesului profesional sau mânați de spiritul de turmă proverbial… Am avut inflație de avocați, economiști, finanțiști, politologi, juriști, it-iști… dar am rămas fără meseriași.

Hidroelectrica Viitorului este un program care urmărește crearea unor oportunități de carieră pentru tinerii absolvenți de liceu prin popularizarea meseriilor din domeniul hidroenergetic.

Pentru că în România școlile de meserii sunt din ce în ce mai puține, Hidroelectrica a creat acest proiect care ar trebui să faciliteze comunicarea între instituțiile de învățământ de profil și companie, în baza unui parteneriat activ cu acțiuni care vizează tranziția de la școală la un posibil loc de muncă în domeniul hidroenergetic.

Ne-am canalizat pe zona de educație pentru că suntem destul de îngrijorați de schimbul acesta de generații. Iată de ce vrem să facem niște eforturi mai mari decât până acum pentru a asigura acest schimb de generații. Media de vârstă a salariaților din Hidroelectrica este destul de înaintată. Și din păcate nu vedem acel val de oameni interesați să învețe despre agregatele companiei.(…) Noi am ieșit din insolvență în iunie anul trecut iar acum ne străduim să așezăm toate lucrurile în ordine.

Dar o facem organizat în funcție de prioritățile companiei. Sigur că în viitor numele Hidroelectrica va fi asociat cu proiecte mari în folosul comunității și al semenilor. Ne dorim, în special, să punem la punct un program de acordare a unor burse private. Tineri capabili din universitățile tehnice, să fie susținuți financiar de noi, iar apoi să devină salariații noștri, a precizat Bogdan Badea, președintele Directoratului Hidroelectrica.

Deși în perioada în care Hidroelectrica s-a aflat în insolvență, aproape 2000 de oameni au părăsit compania, se vorbește prin târg că pachetele salariale nu sunt deloc de neglijat și că merită să fii angajat la Hidroelectrica… Iată de ce tinerii absolvenți de liceu ar trebui să se gândească bine înainte de a îngroșa numărul avocaților, juriștilor și a economiștilor fără loc de muncă, dar cu o diplomă frumos ținută în sertar.

Florentina Mușat

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Avantaje.ro