Rezultat surprinzător în sistemul universitar! Care este cea mai performantă universitate din România

Rezultat surprinzător în sistemul universitar! Care este cea mai performantă universitate din România

Facultățile de stat din România sunt destul de bune și în fiecare an, studenții cei mai buni ating performanțe notabile. Puțini știu însă că cele mai mari performanțe academice din România se înregistrează la Universitatea Politehnica din București (UPB).

Aceasta este concluzia unui studiu realizat de University Ranking by Academic Performance (URAP), unul dintre cele mai cunoscute sisteme de ierarhizare academică din lume, potrivit Agerpres.

Care este cea mai performantă universitate din România

Cu toate că la nivel mondial, Universitatea Politehnica din București a fost clasată pe locul 709, cu o ușoară variație față de anii trecuți, la nivelul Europei, UPB ocupă locul 306.

„Ponderea indicatorilor în cadrul ierarhizării este: numărul de articole publicate (21%), totalul documentelor științifice publicate (10%), numărul de citări (21%), impactul total al articolelor științifice (18%), impactul total al citărilor (15%), articole științifice publicate în parteneriate internaționale (15%)', se arată în comunicatul de presă.

UPB a afirmat că în cadrul ierarhizării URAP a avut în vedere atât rezultatele științifice ale universității, cât și colaborările internaționale.

„Ierarhizarea URAP are în vedere baze de date internaționale (Web of Science, Scopus și Google Scholar) prin care poate fi urmărită performanța academică a universităților. Topul URAP apelează atât la indicatori cantitativi (productivitatea științifică exprimată prin numărul de articole publicate și impactul cercetărilor științifice prin numărul de citări), dar și la indicatori calitativi ce redau impactul cercetărilor științifice în comunitatea internațională, precum și colaborările științifice de nivel internațional exprimate prin articolele publicate în colaborare cu autori din străinătate. Clasamentul cuprinde cele mai importante 17 universități din România', a mai precizat aceeași sursă.

Foto: shutterstock.com

Mihaela Tudor

Citește și:

Tot ce trebuie să știi despre campania „desființați recreațiile'. Ce înseamnă și ce fenomen dorește să scoată în evidență?

Veste bună pentru elevi. Modelele de subiecte pentru Evaluarea Națională și Bacalaureat 2018 au fost publicate

Ce se întâmplă cu auxiliarele școlare și când vor ajunge pe băncile elevilor?

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Publicitate
Huff
VIVA!
Retete
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Educatie