Cum recunoști “vampirii” care te lasă fără energie: detaliile care îi trădează

Cum recunoști “vampirii” care te lasă fără energie: detaliile care îi trădează

Vampirii lasă victimele fără energie. De obicei aceștia actionează pentru a-și transforma victimele în ființe neputincioase și nefericite, pentru a aduce suferință și dezbinare. Vampirii energetici sunt cu mult mai mulți decât vă imaginați și acționează mult mai rafinat.

1.Vampirul neputinței. Acest vampir social seacă energia celor din jur spunându-le că nu vor reuși în ce și-au propus. Dacă întâlnește un om care și-a făcut planuri să realizeze ceva, va face tot posibilul pentru a-l seca de energie. Îi repetă la nesfarsit că nu va reuși niciodată, că este prea greu, că este imposibil sau că este nerealist. Va încerca să-l convingă pe toate căile că trăiește cu capul în nori, că nu este racordat la realitate.

Asemenea vampirilor clasici, acesta încearcă să-și convingă victima să devină una asemenea lui, adică o persoană lipsită de energie și de încredere în forțele proprii. Vedem asadar cat de rafinat actioneaza acest vampir. Recunoastem rapid acest vampir intrucat nu a realizat mai nimic niciodata si ca urmare nu permite celor din jurul lor sa realizeze ceva fie ca este vorba de viata personala, fie ca este vorba de viata profesionala.

2.Vampirul invidei. Acest vampir atacă acei oameni care au deja realizări. El le spune celorlalți fie ca aceștia au realizat totul pe căi necinstite fie că au avut un noroc care nu va ține mult. Acești vampiri invidiază oamenii care au un business propriu, ii invidiaza pe cei care au acumulat ceva material, ajungandu-se până la invidii mai rafinate cum ar fi: invidiază familiile care sunt fericite, care au copii fericiți.

Asemenea vampirilor neputintei, nici ei nu reusesc sa aiba nimic bun in viata din simplul motiv ca aceste ganduri negative nu vor atrage nimic bun in viata lor. Cu cat vor gandi mai murdar cu atat viata lor va fi mai murdara. Primesti ceea ce oferi! Ei vor oferi doar invidie si gelozie, vor fi permanent nefericiti si au un scop precis in a ataca semenii si prietenii lor care au succes si sunt fericiti.

Ei incearca sa intre in viata lor sa distruga tot ce este bun, iar daca nu reusesc incearca in cercul lor social sa faca acest lucru. Izolat, acestia au si reusite, lucru care-i motiveaza sa continue demersul lor absurd.

3.Vampirul greșelii
Acest vampir stă la panda zile, luni, saptamani in sir pandind greseli. Pe acest vampir il vom intalni la tot pasul, la serviciu, in familii, in diferite cercuri sociale. Vei recunoaste usor acest vampir intrucat vei observa ca este fericit cand gaseste victime care au facut greseli. Atunci actioneaza cu brutalitate avand in acelasi timp o licarire ciudata in priviri bucuros ca in sfarsit ai gresit. Ei extrapoleaza greseala reducand sensul vietii persoanei in cauza la greseala respectiva.

Scopul acestui vampir este de a distruge increderea in sine a persoanei si de a arata celor din jur acest caz. La fel ca si ceilalti vampiri, incearca sa castige adepti din randul victimelor. De obicei pe acesti vampiri ii vei reunoaste usor pentru ca nu incearca sa faca nimic deosebit cu viata lor. Teama de a gresi este atat de mare pentru ei ca vor accepta sa faca numai acele lucruri care presupun un grad de risc foarte scazut. Uneori acesti vampiri merg pana acolo incat creeaza un mediu in care victimele pot sa greseasca, intr-un anumit fel de a spune, ei intind capcane.

4.Vampirul conflictelor. In acest caz avem de-a face cu un vampir rafinat. In forma lui cea mai simpla el intra in conflict cu diferiti oameni secatuindu-i de energie. Forma periculoasa a acestor vampiri sociali este devastatoare cand genereaza conflicte intre oameni. El dezvoltă strategii prin care reușește să pună două persoane sau două grupuri în conflict. Merge oarecum și după principiul „dezbină și stăpânește'.

Uneori, dupa ce a provocat conflictul, incearca sa joace rolul salvatorului incercand sa medieze conflictul intre cele doua parti, cand de fapt scopul lui real este sa se asigure ca acel conflict va continua pana la final. Uneori generand un conflict urmaresc atingerea unui scop mai egoist pentru ei (acumulare materiala, avansare in cariera etc.).

5.Vampirul binelui. Această specie de vampiri este destul de greu de identificat. Ei joacă rolul salvatorilor de obicei și se deosebesc cu greu de salvatorii autentici. Acești vampiri simulează că doresc binele semenilor sau al societății când, de fapt, această atitudine o folosesc doar pentru a deschide uși. Aceștia sunt un fel de diavoli care umblă cu icoane în mână.

Acești vampiri nu au o inimă cu adevărat curată ei căutând victime inocente cu ajutorul cărora să-și pună planul în aplicare. Când întâlnești un salvator încearcă să gândești mai mult în perspectivă, să vezi care sunt consecințele acțiunilor propuse peste un an sau mai mult, cere detalii și cercetează aspecte în aparență neimportante.

În plus, poți verifica informațiile prezentate de aceștia pentru a te asigura dacă ai de-a face cu un salvator autentic sau cu un vampir deghizat.

6.Vampirul aroganței. Această specie de vampiri sociali se consideră atotștiutori. Ei minimizează orice efort, se consideră superiori și au un sentiment plăcut când cei din jurul lor se simt triști, neplăcuți sau neputincioși.

Vampirul aroganței pretinde că are toate răspunsurile din lume, singurele opinii valabile fiind ale lui. El este centrul universului! Îi lipsește măsura, respectul și bunul simț. Seacă de energie pe cei din jurul lui prin atitudinea sa, prin minimizarea oricărui efort depus de cei din jur, nimic nefiindu-i pe plac. În esență, acest vampir își ascunde slăbiciunile și neputința.

7.Vampirul victimizării. Aceasta este o specie de vampiri rafinați. Ei caută atenție permanent si se victimizeaza. Vor sa se inconjoare de salvatori, insa nu vor permite nimanui sa-i salveze cu adevarat pentru ca rolul de victima este unul pe care-l vor juca toata viata.

Acesti vampiri acuza societatea, acuza colegii sau partenerii de viata de situatia in care se afla. Ei strang continu dovezi ca sunt victime. Isi sug de energie potentialii salvatori, scopul lor fiind acela de a strange adepti. Cersesc o fericire si o atentie care nu folosesc la nimic, nici pentru ei nici pentru altii, doar seaca de energie victimele.

Acesti vampiri sociali sunt deosebit de periculosi intrucat apeleaza la ce-i mai bun in oameni si anume dorinta acestora de a ajuta.

Aceste specii de vampiri nu apar neaparat doar in formele enuntate, pot fi si combinatii intre doua sau mai multe tipuri de vampiri sau alte tipologii.

Cum ne aparam?

Ca de orice lucru de care dorim sa ne aparam este nevoie in primul rand sa recunoastem pericolul. Sa identificam corect atunci cand avem de-a face cu un vampir social si sa nu reactionam imediat. Atentie, acesti vampiri nu se vor multumi sa va retrageti, va vor urmari pana intrati in acord cu ei. Prin urmare pasii apararii sunt urmatorii:

  • Identifica in mod corect vampirul cu care ai de-a face.
  • Nu reactiona imediat..
  • Incearca o retragere eleganta (de preferat sa te retragi cu mult inainte de a te prinde in jocul lor).
  • Daca esti totusi prins in jocul acestor vampiri sociali este inutil sa incerci sa te lupti cu ei. Trebuie numai sa duci o lupta cu tine insuti pentru a-ti pastra cumpatul, valorile si directiile de actiune stabilite initial si sa iesi din joc pe cat posibil de repede.
  • Limiteaza pe cat posibil timpul petrecut cu acesti vampiri.
  • Construieste-ti o aura si imagineaza-ti ca nimic nu poate trece prin ea. Nimic rau nu va intra la fel cum nimic pozitiv din ceea ce ai nu se va pierde. Vizualizeaza aceasta aura, zambeste si fi optimist. Este un remediu bun care va indeparta vampirii.
  • Poti incerca folosindu-te de respiratie, atunci cand un asemenea vampir se naspusteste asupra ta sa-ti suga energia. Inspira profund de 5-6 ori, gandeste-te la lucrurile cu adevarat importante pentru tine si fii fericit/a ca nu te-a prins in capcana.
  • Nu-i contrazice dar nici nu te pune de acord cu ei. Incearca sa adopti o pozitie neutra pe cat posibil. Este cea mai sigura atitudine care va bloca vampirul social sa devina extrem de violent.
  • Pastreaza distanta fata de acesti vampiri, nu-i lasa sa intre in spatiul tau intim. Nu le face favoruri dar nici nu incerca sa-i distrugi. Incercand sa te lupti cu ei, acestia vor deveni mai puternici.
  • Dezvolta-te, perfectioneaza-te si crezi in puterile tale si in potentialul celor din jurul tau.

Ce faci daca esti unul din acesti vampiri? Ai varianta de a continua convins fiind ca nu vei aduce nimic bun in viata ta sau poate vei constientiza ca poti si meriti mai mult! Poti sa iubesti, sa ierti, sa zambesti, sa-ti faci un rost in viata. Solutii exista, sunt mai aproape decat iti inchipui.

Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ziareonline.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Psihologie